Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradu i zajednici poklonile koncert s repertoarom posvećenim očuvanju baštine

Ženski vokalni sastav KUD – a Stubica održao tradicionalni koncert 'Stubici na dar'


Jučer je u kongresnoj dvorani Termi Jezerčica Ženska vokalna skupina KUD – a Stubica održala svoj, već tradicionalni koncert 'Stubici na dar'.

Koncert je to koji se, uz obilježavanje Dana grada Donja Stubica, upravo kao poklon gradu i zajednici, održava od 2014. godine, a ove je godine Ženska vokalna skupina ovim koncertom ujedno proslavila deset godina aktivnog djelovanja.

Uz repertoar posvećen očuvanju baštine i promicanju etno kulture, pjevačice su oduševile publiku, koja je uživala u izvedbama tradicionalnih zagorskih, ali i pjesama iz drugih krajeva Lijepe naše.

Ženski vokalni sastav od 2019. godine vodi dirigentica Mirjana Horvat Fanjkutić, i otada se mogu pohvaliti odličnim rezultatima na smotrama i natjecanjima. Uz ŽVS, nastupila je i tamburaška sekcija KUD – a Stubica, ali i gošće.

Iz Amaterskog dramskog kazališta Začretje šaljivim je skečom autorice Nade Jačmenice publiku nasmijala Dragica Crnogaj, a svoje je stihove kazivala Đurđica Gospočić. Suradnju s Ženskim vokalnim sastavom na unikatnim haljinama od lanenog platna na kojima su izvezeni motivi tradicijskog svijeća Zagorja predstavila je Marija Krušelj iz udruge Stubička baština, dok su bogato i aktivno djelovanje ŽVS – a pohvalili Predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih društava KZŽ Boris Roman Blažinić i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić.

 Na samom kraju, potpredsjednica KUD – a Božena Posilović podijelila je zahvalnica onima koji prate i koji su potpora radu sekcije u proteklih deset godina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook