Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradsko vijeće Zlatara usvojilo Strategiju razvoja pametnog Grada

Razvoj digitalne uprave i usluga za građane te napredne infrastrukture s naglaskom na promet i zaštitu okoliša


Gradsko vijeće Grada Zlatara na svojoj je posljednjoj sjednici usvojilo Strategiju razvoja pametnog Grada Zlatara – Smart city Zlatar, za razdoblje 2020-2027. godine. Strategija pametnog Grada Zlatara omogućit će usmjeravanje na razvoj digitalne uprave i usluga za građane te naprednu i učinkovitu društvenu infrastrukturu s naglaskom na promet i zaštitu prirodnih ljepota i okoliša. Strategija pametnog Grada Zlatara nadovezuje se na ciljeve plana razvoja za razdoblje 2019.-20204., a projekti detektirani kao prioritet rezultat su participativnih procesa i radionica s građanima i temelje se na potrebama i izazovima ljudi koji žive u Zlataru i njihovoj viziji pametnog grada.

Aplikativna rješenja

Usvajanje ovog dokumenta važno je jer se 3. prosinca otvara natječaj na koji će Grad prijaviti projekte iz Strategije. – Ušli smo u izradu Strategije jer smo znali da će se ići prema ‘pametnim gradovima’ u idućim natječajima. Grad Zlatar već je radio na projektima koji se vežu na ‘pametni grad’ odnosno aplikativnim rješenjima koja olakšavaju komunikaciju s našim građanima. Zahvaljujemo svim udrugama, građankama i građanima koji su se uključili u izradu Strategije odnosno sudjelovali svojim idejama i doprinijeli njezinoj izradi – kaže gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek.

Razvojni ciljevi

Prvi razvojni cilj strategije je digitalna transformacija upravljanja (povećanje kvalitete i digitalizacija rada gradske uprave te poticanje transparentnije i otvorenije uprave za građane), drugi razvojni cilj je pametna povezanost i kvalitetna infrastruktura za građane (obuhvaća učinkovito upravljanje javnom prometnom infrastrukturom, poticanje građana na povezivanje i interakciju putem digitalnih tehnologija), treći je cilj digitalna ekonomija i pametan gospodarski razvoj (razvoj pametne potporne infrastrukture za upravljanje gospodarskim razvojem te poticanje razvoja poduzetništva i turističkog potencijala), a četvrti je razvojni cilj tehnologijom do održivog upravljanja pridornim resursima i energijom (edukacija stanovništva o zaštiti okoliša i održivom razvoju i poticanje sustava praćenja indikatra zaštite okoliša te poticanje novih tehnologija za održivi razvoj i energetsku učinkovitost).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Uvjeti za vožnju su povoljni i vozi se bez posebnih ograničenja. Na dionicama cesta gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju moguće su povremene smetnje, vožnja u koloni i kraći zastoji.  A1 Zagreb-Split-Ploče: -zbog izvanr...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program