Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradsko vijeće Zlatara o osnivanju TZ Zlatni istok Zagorja

Hitnoj izmjeni odluke pristupili smo kako bismo na vrijeme dobili suglasnost i stigli raspisati natječaj za direktora Turističke zajednice, rekla je gradonačelnica


Grad Zlatar pokrenuo je inicijativu za osnivanje Turističke zajednice na području Grada Zlatara i Općina Lobor, Mače, Zlatar Bistrica, Konjščina, Budinščina i Hrašćina te je nastavno na prethodno Gradsko vijeće Grada Zlatara na 8. sjednici donijelo Odluku o pokretanju inicijative za osnivanje Turističke zajednice na području Grada Zlatara i Općina Lobor, Mače, Zlatar Bistrica, Konjščina, Budinščina i Hrašćina. Budući je nakon donošenja prethodno navedene odluke Općina Lobor odustala od zajedničkog udruživanja u novu turističku zajednicu, pristupilo se njezinom revidiranju te je na sinoćnjoj sjednici Gradsko vijeće jednoglasno donijelo Odluku o pokretanju inicijative za osnivanje Turističke zajednice na području Grada Zlatara i Općina Mače, Zlatar Bistrica, Konjščina, Budinščina i Hrašćina.

Podsjetimo, nedavno je u uredu gradonačelnice Zlatara održano potpisivanje Sporazuma o zajedničkoj suradnji za osnivanje nove turističke zajednice područja „Zlatni istok Zagorja“. Sporazum su potpisali gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek te načelnici općina Zlatar Bistrica Vesna Mikulec, Konjščina Anita Krok, Budinščine Radovan Hercigonja te Hraščina Branko Tukač. Sporazum će naknadno potpisati i načenica Općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec. Osnivanje TZ imat će višestruke koristi za sve jedinice potpisnice i poslovne subjekte u turizmu, kako u turističkom tako i gospodarskom smislu, rečeno je na sjednici. – Svi papiri poslani su u nadležno ministarstvo, a hitnoj izmjeni odluke pristupili smo kako bismo na vrijeme dobili suglasnost i stigli raspisati natječaj za direktora Turističke zajednice. Udruživanje je dobro, jer postoji bojazan i da će male turističke zajednice, manjih JLS, biti i ukidane jer nemaju dosta prihoda – pojasnila je gradonačelnoca Jasenka Auguštan – Pentek.

Gradonačelnica je na sjednici vijećnike izvijestila i da je zadnjeg dana roka za žalbe nakon odabranog izvođača za cestu prema Ivančici, projekt vrijedan 5 milijuna kuna, stigla žalba, pa sada nadležna komisija u Zagrebu ima rok od 45 dana za pregled odnosno donošenje odluke. – Stoga može proći i dva mjeseca dok radovi na cesti krenu – rekla je gradonačelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook