Prethodni članak
Sljedeći članak

[GRADSKO VIJEĆE ZLATARA] Dužnosti razriješen Krunoslav Klancir, nova predsjednica zlatarskog Vijeća je Danijela Findak

Zahvaljujem predsjedniku Gradskog vijeća na dosadašnjem radu, godinama surađujemo, no došlo je do mimoilaženja, rekla je gradonačelnica Jasenka Auguštan - Pentek


-Budući da je predsjednik Gradskog vijeća Grada Zlatara na sjednici 4. prosinca glasova protiv prijedloga II. Izmjene i dopune Proračuna za 2019. godinu te protiv prijedloga proračuna Grada Zlatara za 2020. godinu, time je iskazano nepovjerenje programima i projektima nas kao vladajuće većine, ali i gradonačelnice Grada Zlatara te je tako učinio nemogućom daljnju suradnju na dobrobit Grada Zlatara – objašnjeno je u prijedlogu 9 vijećnika Gradskog vijeća Zlatara, od 9. prosinca, kojim su predsjednika Gradskog vijeća Krunoslava Klancira (SDP) tražili da u roku mjesec dana u dnevni red sjednice Gradskog vijeća uvrsti prijedlog za pokretanje postupka za razrješenje predsjednika Gradskog vijeća te prijedlog za izbor novog predsjednika Vijeća.

No, kako je rečeno na jučerašnjoj sjednici, predsjednik Vijeća nije sazvao sjednicu u roku, pa je sjednicu bila, prema zakonu, dužna sazvati gradonačelnica Zlatara. Sjednici predsjednik Vijeća Krunoslav Klancir nije prisustvovao, pa je vođenje prvo preuzela prva potpredsjednica Gradskog vijeća Nadica Štahan. Na točci oko razrješenja predsjednika Vijeća povela se kraća rasprava, u kojoj je Božidar Hanžek (HDZ) tražio dodatno pojašnjenje zbog čega se traži smjena predsjednika, a Želimir Kurečić (HDZ) nije bio zadovoljan obrazloženjem i istaknuo je da je Klancir kao predsjednik Vijeća bio stručan i korektan.

Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek rekla je da smatra kako svi gradski vijećnici, bez obzira na stranačku pripadnost, moraju zastupati interese Grada i građana i svoje interese ne smiju stavljati ispred građana. – Zahvaljujem predsjedniku Gradskog vijeća na dosadašnjem radu, godinama surađujemo, no došlo je do mimoilaženja, vezano uz proračun odnosno odluku o porezu na kuće za odmor i naplatu komunalne naknade. Građanima sam obećala transparentnost i pravednost i morali smo ići u izmjere zbog ljudi koji plaćaju svoje komunalne naknade i kvadraturu. Izmjerom samo 10 posto grada došli smo do povećanja prihoda od komunalne nakande od 400 tisuća kuna, bez da smo mijenjali komunalne bodove. Nema tu nikakve ljutnje, vjerujem da je ovo jedna točka nesporazuma i da ćemo dalje uspješno surađivati, kao i do sada – rekla je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek. Odluka o razrješenju predsjednika vijeća donesena je s 9 glasova za, 3 protiv i jednim suzdržanim.

Na prijedlog 6 vijećnika, za novu predsjednicu Gradskog vijeća Zlatara jednoglasno je izabrana Danijela Findak (SDP) iz Zlatara. – Voljela bih da smo jedinstveni, a dužnost za koju smo prisegli je da radimo na dobrobit građana – rekla je nova predsjednica Gradskog vijeća, zahvalivši vijećnicima na ukazanom povjerenju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Samo za osobna vozila otvorene su: - autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostale je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar; -autocesta A1, između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak za ostale je držav...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program