Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradsko vijeće dalo suglasnost za gradnju nove tržnice i vatrogasnog doma u Zlataru

Sajam se odvija na neadekvatnom prostoru sajmišta, kojeg ovim projektom Grad Zlatar želi preurediti i izgraditi tržnicu, bruto površine 430 kvadrata, koja bi radila svakim danom


Gradsko vijeće Zlatara na jučerašnjoj je sjednici jednoglasno donijelo Odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja izgradnje tržnice, kao i izgradnje i opremanja Vatrogasnog doma i spremišta u Zlataru.

Naime, kao što smo već pisali, u planu je uređenje buduće tržnice i kompetnog Sajmišta u Zlataru, koji ima dugodišnju tradiciju organizacije sajma utorkom. Sajam se odvija na neadekvatnom prostoru sajmišta, kojeg ovim projektom Grad Zlatar želi preurediti i izgraditi tržnicu, bruto površine 430 kvadrata, koja bi radila svakim danom. Uredio bi se zatvoreni dio tržnice, osigurao adekvatan prostor za trženje proizvoda lokalnih OPG – ova, uredila kompletna infrastruktura, sanitarni prostori koji su nužni, a po završetku projekta i zaposlilo dvoje djelatnika. U drugoj bi se fazi uredio i otvoreni dio tržnice, opločile staze, sagradila nadstrešnica. Projekt priprema Zagorska razvojna agencija.

Kako je Agencija za plaćanje u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju na svojim mrežnim stranicama objavila natječaj za provedbu Podmjere 7.4., koja obuhvaća i ulaganje u sketor tržnica kao i sektor vatrogasnih domova, bilo je potrebno donošenje odluke Gradskog vijeća o davanju suglasnosti, kako bi se projekti mogli prijaviti na natječaj koji je otvoren do 30. rujna, pojašnjeno je na sjednici. Intenzitet potpore po projektu iznosi do 90 posto ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a najviša ukupna vrijednost projekta iznosi do 1.250.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, odnosno najviša vrijednost potpore iznosi do 1.000.000 eura. Na sjednici je donesena i Odluka o davanju na upravljanje i održavanje objekta i opreme Dječjem vrtiću i jaslicama Zlatarsko zlato.


U nastavku sjednice gradonačelnica Jasenka Auguštan - Pentek je vijećnike izvjestila kako je završila javna nabava za projekt rasvjete u naseljima i ulicama koja je još nemaju te je potpisan ugovor i teče rok od 45 dana za izvođenje radova, kao i o završetku sanacije klizišta u Gornjoj Selnici. Bilo je riječi i o predstojećoj manifestaciji Dani kajkavske riječi Zlatar, gdje je rečeno da će Pajdaško sprehajanje ove godine biti preseljeno u prostor kod parka, a na igralištu kod osnovne škole će biti postavljen šator. – Ako se postrože epidemiološke mjere, taj je prostor lakše ograditi i kontrolirati nego javni prostor na trgu – objasnila je gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook