Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradski vijećnici Zaboka na čelno mjesto Pučkog otvorenog učilišta postavili Branka Piljeka

Održana je sjednica Gradskog vijeća, na kojoj se najviše rasprave povelo oko smjene dosadašnjeg ravnatelja POU


Gradsko vijeće Zaboka jučer je održalo svoju desetu sjednicu. Najviše se rasprave povelo oko smjene dosadašnjeg ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Tihomira Vrančića, odnosno izboru novog vršitelja dužnosti ravnatelja Branka Piljeka.

Kako je pojasnio predsjednik vijeća Dragutin Črnjević, Vrančiću istječe mandat ravnatelja te je Upravno vijeće POU dalo prijedlog da se na mjesto vršitelja dužnosti ravnatelja izabere Branko Piljek. – O tome smo analizirali i na raspravama prije vijeća, a važno je i da su ljudi koji rade u Pučkom otvorenom učilištu zadovoljno ovakvim prijedlogom – rekao je Črnjević.

Vijećnika Alena Gereka zanimalo je zbog čega dosadašnji ravnatelj nije prijedlog Upravnog vijeća, dok je vijećnik Krešimir Končevski upitao da li su pred dosadašnjeg ravnatelja pismeno postavljeni uvjeti koje bi trebao ispunjavati i da li je on imao poslovni plan po kojem je trebao raditi. Gradonačelnik Ivan Hanžek pojasnio je kako u radu Pučkog otvorenog učilišta nema pomaka te je otuda prijedlog da Piljek preuzme rukovođenje. – Fakultet organizacije i informatike napušta Zabok, a Pučko otvoreno učilište nema niti jednu djelatnost, vegetira u liniji koja je postala još teža, jer i visokoškolske ustanove koje su tu očekuju prihod, a da manje plaćaju Pučkom otvorenom učilištu. Treba napraviti iskorak i spasiti Pučko otvoreno učilište. Pred nama je i završetak reGeneratora, a to će biti prostor koji će imati multimedijske sadržaje, što bi trebalo objediniti s radom Pučkog otvorenog učilišta, kako bi se povećala efikasnost, a kako bismo imali što manje troškova – rekao je Hanžek. Ipak, vijećnik Žarko Ivančić rekao je kako je posljednjih godina u sklopu POU pokrenut rad kina i galerije, na što je gradonačelnik istaknuo kako ništa od toga, kao ni uređenje prostora koje koristi FOI, nije inicirao ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta, već Grad.

Vijećnici su nakon toga donijeli jednoglasnu odluku da se Branko Piljek postavi na mjesto v.d. ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta.

Na samom početku, prihvaćena su izvješća o prestanku mandata vijećnika Žarka Ivančića te početku mandata Krešimira Končevskog, kao i izvješće o prestanku mandata Nataše Hlaban i početku mandata vijećniku Žarku Ivančiću. – Želim da bude manje prepirki, a više temi na korist građana Zaboka – rekao je Končevski pri pozdravljanju kolega vijećnika.

Osim toga, prihvaćen je i prijedlog da se odobre sredstva Grada Zaboka, kao jednog od suosnivača Zagorske javne postrojbe, za rad postrojbe. Zapovjednik Dražen Sinković pojasnio je kako se ZJVP financira iz minimalnih financijskih standarda, a samo tim sredstvima nije u mogućnosti dalje funkcionirati, dok druge javne postrojbe u Hrvatskoj sufinanciraju i njeni osnivači. Vijećnici su donijeli odluku da se omoguće sredstva za potrebe rada ZJVP.

Vijećnici su donijeli i odluku, odnosno suglasnost 'Plavinki' na opće uvjete komunalne djelatnosti, što se odnosi na usklađivanje usluga 'Plavinke' sa zakonskim okvirima, a prihvaćen je i prijedlog da se trg između Regeneracije i ŠUDIGO – a preimenuje u Trg mladosti. Napomenuto je i kako to neće podrazumijevati nikakve troškove, u, primjerice, promjenama adresa sjedišta ili kućnih brojeva privatnih osoba, obzirom da nitko u tom dijelu nema izlaz na spomenuti trg, zbog čega se neće morati mijenjati adrese nikome tko stanuje ili obavlja djelatnost na tom području.

Prihvaćen je i prijedlog za osiguravanjem pola milijuna kuna sredstava za program produženog boravka u osnovnoj školi, dana je suglasnost Gradskoj knjižnici za zapošljavanjem još jednog djelatnika knjižničara na pola radnog vremena, prihvaćen je izvještaj rada gradonačelnika za prvih šest mjeseci ove godine, kao i izvještaj gradonačelnika o korištenju proračunskih sredstava za prvih šest mjeseci.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook