Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnik Pregrade: Roditelji se oslobađaju plaćanja vrtića, nema prisilnih naplata, odgađa se naplata komunalne naknade, nema zapošljavanja u gradskim tvrtkama....

Proslava Dana Grada i Kostelska Uskrsna pištola zbog protuepidemijskih mjera i mjera socijalnog distanciranja neće se održati


Gradonačelnik Pregrade sa ciljem pomoći gospodarstvu te građanima i građankama grada Pregrade u prevladavanju poteškoća izazvanih aktualnom epidemiološkom situacijom donio je mjere pomoći gospodarstvu i građanima. Od 16. ožujka pa do prestanka mjera Vlade Republike Hrvatske roditelji s područja Grada Pregrade, korisnici usluga DV Naša radost, oslobađaju se plaćanja navedenih usluga.

Isto se odnosi i na roditelje s područja Grada Pregrade čija djeca borave u vrtićima u drugim jedinicama lokalne samouprave, a Grad im sufinancira dio troškova boravka u tim vrtićima. Pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju gospodarske djelatnosti privremeno se daje odgoda plaćanja komunalne naknade od 1. do 6. mjeseca 2020. godine do 15. 7. 2020., s mogućnošću produljenja te kasniju obročnu otplatu. Pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti, a u zakupu su javnih površina na području grada Pregrade oslobađaju se obveze plaćanja zakupnine u cijelosti za vrijeme trajanja obustave rada. Privremeno se obustavlja naplata svih prisilnih naplata prihoda.

Posljedice epidemije CVOID-19 (koronavirusa) očekuju se i u realizaciji Proračuna Grada Pregrade za 2020. godinu. Iz tog je razloga upućen poziv na štednju u poslovanju svih proračunskih korisnika Grada Pregrade, ustanova i trgovačkih društava u vlasništvu Grada. Do daljnjega neće biti novih zapošljavanja u Gradu Pregradi te gradskim ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu Grada. Svi planirani rashodi koji nisu neophodni za redovito osnovno poslovanje i održavanje komunalne infrastrukture se obustavljaju. Obustavljaju se sve kapitalne investicije Grada Pregrade, osim onih već ugovorenih te investicija sufinanciranih iz EU fondova. Obustavljaju se planirani natječaji i javni pozivi, kao i donošenje odluke o dodjeli financijskih sredstava za financiranje programa/projekata/manifestacija od interesa za opće dobro organizacijama civilnog društva te za financiranje projekata/programa udruga u sportu. Proslava Dana Grada i Kostelska Uskrsna pištola zbog protuepidemijskih mjera i mjera socijalnog distanciranja neće se održati. Program ostalih manifestacija uskladit će se s financijskim mogućnostima. Navedene mjere na snazi su do 19.4., no ukoliko će doći do takve potrebe, Grad Pregrada donijet će nove mjere za ublažavanje poteškoća za one najpogođenije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook