Prethodni članak
Sljedeći članak

GRADONAČELNIK OROSLAVJA: "Smanjit ćemo sredstva proračunskim korisnicima i plaće gradskim djelatnicima"

Prijedlogom rebalansa proračuna predložit će se Gradskom vijeću nužne uštede u iznosu oko 1.000.000,00 kuna, kaže gradonačelnik Emil Gredičak


- U ovom trenutku najvažnija je solidarnost s onima koji nisu u mogućnosti poslovati i s onima koji ostaju bez posla, odnosno s većim dijelom privatnog sektora gospodarstva. Također, svjesni trenutka i promjene trendova u gradskom proračunu nužno je osim predloženog smanjenja rashoda za djelatnike Grada, smanjiti i rashode na strani troškova za gradske manifestacije, sportske udruge, proračunske korisnike i ostale izdatke za usluge koje u ovom trenutku nisu aktivne, niti su u mogućnosti održavati svoje aktivnosti – priopćio je gradonačelnik Grada Oroslavja Emil Gredičak.

Prijedlogom rebalansa proračuna predložit će se Gradskom vijeću nužne uštede u iznosu oko 1.000.000,00 kuna, kaže gradonačelnik. - Izračune temeljimo na projekciji smanjenja prihoda u Proračunu u razdoblju epidemije koronavirusa,a počev od sredine trećeg mjeseca od kada ćemo i sustavno prilagođavati rashode prema ostvarivanju prihoda, a zbog nastalih nepovoljnih okolnosti za gospodarstvo na području cijele Republike Hrvatske. Sve započete projekte i socijalna davanja prema građanima za sada ćemo zadržati prema planiranim proračunskim okvirima i kroz predložene uštede nastojati zadržati svako radno mjesto. Koristim priliku i da se posebno zahvalim svim djelatnicima Grada Oroslavja koji aktivno sudjeluju u aktivnostima gradskog Stožera civilne zaštite, pomažu građanima u ovim neizvjesnim trenucima, rade prekovremeno i koji su pokazali razumijevanje i solidarnost kroz smanjenje ukupne mase plaća za 20 % - dodaje gradonačelnik Emil Gredičak.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook