Prethodni članak
Sljedeći članak

GRADONAČELNIK GREDIČAK: 'Posebno me veseli da je krenulo proširenje i uređenje gradskog vrtića'

Godinu na izmaku te koliko je ona bila uspješna za grad, komentirao je gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, koji je najavio i planove za 2020.


Komentirajući godinu na izmaku, gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak istaknuo je kako je zadovoljan 2019. te da se nada i vjeruje da su i građani Oroslavja zadovoljni. – Posebno me veseli da je krenulo proširenje i uređenje gradskog vrtića. Radovi su započeli i to je najvažniji projekt u Oroslavju, jer su to prva europska sredstva u toj mjeri koja su došla u Grad Oroslavje – rekao je gradonačelnik. Završetak adaptacije vrtića očekuje se kroz godinu dana, a time će, na zadovoljstvo najmlađih Oroslavčana, ali i njihovih obitelji, smještaj u dječjem vrtiću konačno biti primjeren standardima koje treba zadovoljavati.

Partnerske suradnje sa Županijom i Gradom Zabokom

Zadovoljan je gradonačelnik i zbog projektiranja i pronalaženja mogućeg financiranja školske sportske dvorane, koja će zadovoljavati potrebe osnovne i srednje škole te imati dvoranu za kulturne i društvene događaje. – Oroslavje kao sportski i kulturni grad to zaslužuje. S obzirom da je predviđena cijena izgradnje nove dvorane preko 20 milijuna kuna i Grad nije financijski u mogućnosti sam realizirati taj projekt, sa Županijom smo potpisali sporazum da ćemo dvoranu graditi zajednički, a i Vlada RH proglasila je to strateškim projektom te obećala sufinanciranje i to nas veseli, jer proračuni gradova i općina nisu dostatni za velike projekte, pa nam svaka pomoć dobro dođe – kaže Gredičak. Partnersko - razvojnu suradnju Grad Oroslavje ostvario je i s Gradom Zabokom, na projektiranju i prijavljivanju na natječaj projekta biciklističke rute Zabok - Oroslavje (BRZO). – Biciklistička je to ruta duljine 5,2 kilometra, kojom bismo povezali ta dva prijateljska grada i omogućili građanima da svakog dana mogu putovati na toj realciji, spajajući tako autobusnu stanicu u Oroslavju i željeznički kolodvor u Zaboku. Mislim da ćemo na taj način pomoći učenicima i ostalom stanovništvu da svaki dan putuje sigurnije, modernije, ljepše i zdravije – pojasnio je gradonačelnik.

Gradnja gradske tržnice

U grad je stigla i pozitivna odluka u sufinanciranju gradnje gradske tržnice, koja će se preko natječaja LAG – a Zeleni bregi sufionancirati sa 148.250,00 kuna. - Tako ćemo nakon izrade idejnog i glavnog projekta krenuti u realizaciju i izgradnju tržnice i uređenja zelene zone i parkirališta. Također pohvaljujemo suradnju sa našim LAG-om te se veselimo i budućim zajedničkim projektima, posebno u kontekstu toga da su ovo i prva financijska sredstva koja su odobrena gradu od Lokalne akcijske grupe koje je Grad Oroslavje punopravni član – kaže gradonačelnik. Oroslavju je odobreno i sufinanciranje sanacije klizišta u Lupovečkoj ulici u Andraševcu u iznosu od 138 tiosuća kuna od strane Hrvatskih voda, a klizište je sanirano u proteklom razdoblju. - Prometno smo postali bogatiji i sa novim kružnim tokom u centru grada, investicija koju je većim dijelom financirala Županijska uprava za ceste KZŽ u iznosu oko 1 300 000 kuna, čime je povećana sigurnost prometovanja na samom raskrižju te je dobivena nova estetska vrijednost u strogom centru grada – rekao je Gredičak. Nastavljeno je i s pojačanim održavanjem lokalnih nerazvrstanih cesta, nasipavanjem makadamskih puteva i asfaltiranjem novih gradskih prometnica, a početkom iduće godine u planu je i početak ugovorenih radova na sustavu javne odvodnje u Oroslavju, što će, prema informacijama Zagorskog vodovoda koji je naručitelj radova, biti završeno polovicom 2020.

Proračun od 32 milijuna kuna

Još je tu, kaže gradonačelnik, dosta projekata koji su u različitim fazama izgradnje ili pripreme dokumentacije, što je uvršteno i u proračun za iduću godinu, koji je na sjednici Gradskog vijeća 19. prosinca donesen u visini od 32 milijuna kuna. – Najveće stavke u tom proračunu upravo su projekti koje smo već spomenuli, dječji vrtić, biciklistička staza, sportska dvorana, reciklažno dvorište. Izvorni prihodi grada jesu 14 milijuna kuna, ali ovaj ostatak moramo osigurati u proračunu kako bismo mogli prijaviti projekte na EU natječaje – najavio je gradonačelnik Gredičak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, gradskim prometnicama i obilaznicama te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privre...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program