Prethodni članak
Sljedeći članak

GRADONAČELNIK BRLEK: 'Unatoč krizi naši kapitalni projekti idu dalje'

Usvojena je Odluka o donošenju VI. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Klanjca, i niz mjera za ublažavanje štete nastale uslijed pandemije COVID-a 19


Proteklog je četvrtka održana 20. sjednica Gradskog vijeća Grada Klanjca. Najvažnije točke dnevnog reda koje su usvojene su Odluka o donošenju VI. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Klanjca, a donosen je i niz mjera za ublažavanje štete nastale uslijed pandemije COVID-a 19.

VI. izmjena Prostornog plana

O najvažnijim odlukama donesenim na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Klanjca izvijestio nas je gradonačelnik Zlatko Brlek. – Izmijenili smo Prostorni plan, prije svega na zahtjev Predionice Klanjec radi potrebe izgradnje skladišnog prostora u našoj poslovnoj zoni, površine 4.000 m2. Poduzeće Rudomar namjerava sanirati dio kamenoloma u Svetom Križu, pa smo i to regulirali novim prostornim planom. Također smo zaprimili zahtjeve određenog broja pravnih i privatnih osoba oko prenamjene zemljišta u svrhu obavljanja djelatnosti. S izmjenom prostornog plana omogućili smo ljudima da na nekim parcelama koje dosad nisu bile građevinske, mogu dobiti građevinsku dozvolu. Ovom odlukom omogućili smo i to da na istoj građevinskoj čestici više ne moraju biti i stambeni i gospodarski objekt, nego se gospodarski objekt može graditi na zasebnoj čestici – pojasnio je što donosi izmjena prostornog plana Brlek.

Antirecesijske mjere

Sve ostale mjere koje je Gradsko vijeće usvojilo na 20. sjednici usmjerene su na pomoć gospodarstvu i građanstvu u okviru mjera prevladanja krize izazvane pandemijom COVID-a 19. – Za sve dane i mjesece koje djeca nisu bila u vrtiću oslobodli smo roditelje plaćanja ekonomske cijene vrtića. Naše poduzetnike i obrtnike koji su odlukom Stožera morali obustaviti rad, oslobodili smo plaćanja komunalne naknade za prvih šest mjeseci. Također smo plaćanja komunalne naknade oslobodili one obitelji čija su oba supružnika (ili ako je samac u pitanju, jedan član), uslijed korona krize ostala bez posla. Također ove godine građanima nećemo naplaćivati nikakve kamate ukoliko se računi ne podmire na vrijeme, a neće biti ni ovrha prema građanima. Oslobodili smo plaćanja najamnine gradskih površina za prvih šest mjeseci poduzetnike koji nisu radili uslijed krize. Sklopili smo sporazum s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj te Krapinsko-zagorskom županijom oko sufinanciranja jednog postotnog poena kredita za naše obrtnike koji će uzeti kredit za poslovanje u ovoj korona krizi. Sve ove mjere imaju za cilj pomoći našim poduzetnicima i građanima prevladati krizu – rekao je Brlek. Gradonačelnik je istaknuo posebno zadovoljstvo što unatoč smanjenim prihodima, u Klanjcu kapitalni projekti nisu zaustavljeni. – Prije svega se to odnosi na projekte sufinancirane iz sredstava Europske unije. Izgradnja dječjeg vrtića, javna rasvjeta, Kuća europskih himni, strategija razvoja turizma, „Učimo zeleno“ i „Popodne u vrtiću“ projekti su koji se i dalje provode unatoč krizi. Navedeni projekti financirani su iz EU sredstava, ali i sufinancirani iz proračuna Grada Klanjca – izrazio je zadovoljstvo Brlek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook