Prethodni članak
Sljedeći članak

GRADONAČELNIK BRLEK: 'Djeca će u novi vrtić useliti početkom 11. mjeseca'

O aktualnostima u Gradu Klanjcu razgovarali smo s gradonačelnikom Zlatkom Brlekom


Ljetno doba u Klanjcu je prošlo, rekao nam je u razgovoru gradonačelnik Brlek, ispunjeno brojnim aktivnostima. Uz mnoge druge projekte koje su u tijeku, trenutno je prioritetan dovršetak dječjeg vrtića koji je pred samim krajem. – Imali smo prvi tehnički pregled s nekim sitnim nedostatcima čije je otklanjanje u tijeku. Trenutno smo u radovima oko prilazne ceste vrtiću. Proširujemo cestu tako da roditelji koji će voziti djecu mogu normalno voziti tom ulicom. Sredinom 9. mjeseca trebali bismo dobiti uporabnu dozvolu, a nakon toga slijedi zahtjev nadležnom Ministarstvu za odobrenjem još jedne vrtićke, odnosno jasličke grupe. Čvrsto vjerujem da će sve dobro završiti i da će se djeca početkom 11. mjeseca useliti u novi vrtić. To je naša najveća investicija, a veseli da smo ostali u okviru predviđenih troškova te da neće biti prekoračenja – zadovoljan je Brlek.

 

Komunalni radovi

U tijeku su i brojni radovi na uređenju komunalne infrastrukture. – Radovi na nogostupu u Gredicama dužine oko 420 metara dobro napreduju. Vrijednost tih radova je preko 500.000,00 kuna. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo graditeljstva sa 168.000,00 kuna, Županijske ceste 250.000,00 kuna, a ostatak Grad financira vlastitim sredstvima. Nadam se da će radovi biti gotovi do kraja 9. mjeseca. U Gradu također provodimo mnoštvo manjih komunalnih radova kao što su šodranje, čišćenje odvodnih kanala, a završili smo i krpanje udarnih rupa na našim asfaltiranim nerazvrstanim cestama. Vrijeme je takvo da ima puno kiša i bujica, pa često treba nanovo dovoziti kameni agregat na naše nerazvrstane neasfaltirane ceste, što uzrokuje dodatne troškove. Do kraja godine namjeravamo raspisati natječaj za asfaltiranje cesta kako bi se radovi mogli provesti još tijekom jeseni. Asfaltirati ćemo one ceste koje su u najlošijem stanju: u Letovčanu i u Gorkovcu. Dovršili smo sanaciju dvaju klizišta, kao i zamjenu kompletne javne rasvjete na području Grada Klanjca novom LED javnom rasvjetom. Gotova je projektna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola za proširenje klanječkog groblja. Nadam se da ćemo ove godine krenuti u realizaciju barem zemljanih radova – najavio je Brlek.

 

Produženi boravak u školi

Brojni planovi u Klanjcu ipak ovise o financijskim mogućnostima, jer pandemija korona virusa ima svoj negativan utjecaj budući da se proračun slabije puni. – Uz sve navedeno, moramo još i sufinancirati i međugradske autobusne linije prema Zaprešiću. Također smo dogovorili da ćemo financirati produženi boravak u našoj osnovnoj školi. Grad će preuzeti financiranje plaće djelatnika koji će tamo raditi. To nam je vrlo bitno jer roditelji naše djece u velikom broju rade u Zagrebu i nisu u mogućnosti u određeno vrijeme doći po djecu. Imamo oko 16 do 17 učenika koji će biti u produženom boravku. Čvrsto se nadam da COVID-19 situacija neće ugroziti ovaj projekt – rekao je. Kulturni turizam jedan je od glavnih prepoznatljivosti Klanjca, pa se u Gradu planiraju projekti i na tom području. – Strategija razvoja turizma je gotova, a usvojit ćemo je na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća polovicom 9. mjeseca. U ovom trenutku je raspisan natječaj za radove u Parku znamenitih Klanjčana. Za taj projekt osigurana su europska sredstva i mi ga moramo preko LAG natječaja završiti. Pripremamo i Zahvale jeseni koje neće biti u standardnom obliku. Bit će jednodnevna manifestacija za našu domaću populaciju, bez velikih koncerata i sličnih velikih okupljanja. Također se nadam da ćemo do kraja godine uspjeti izdati monografiju Grada Klanjca – kaže gradonačelnik Brlek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook