Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnik Bosilj u Vukovaru povodom Dana grada


Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj i vijećnik Gradskog vijeća, vukovarski branitelj Damir Laljek boravili su u Vukovaru povodom obilježavanja Dana Grada Vukovara i blagdana njegovih zaštitnika, sv. Filipa i Jakova.

Posjetili su Ovčaru, Memorijalni centar Domovinskog rata te odali počast preminulim hrvatskim braniteljima kod Spomen doma na Trpinjskoj cesti i kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. U Hrvatskom domu Vukovar nazočili su svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vukovara gdje su čestitali gradonačelniku Ivanu Penavi i predsjedniku Gradskog vijeća Željku Sabi na svim ostvarenim rezultatima.

Gradonačelnik je istaknuo kako je grad heroj Vukovar danas lijep i otvoren grad koji ima svoju bogatu prošlost, kulturnu ponudu, manifestacije i živi s velikim ambicijama za perspektivnom budućnosti. „Vukovar je simbol koji je preživio i nadživio sve najteže trenutke koje može preživjeti jedan grad. Ali danas ponosno stoji, diše, pun je života i vrijedi ga posjetiti, obići i uživati u njegovim ljepotama. Čestitam svim Vukovarkama i Vukovarcima dan vašeg grada. Varaždin i Vukovar su gradovi partneri koji su svoje prijateljstvo učvrstili u najtežim trenucima za ovu zemlju kada je 31 varaždinski branitelj položio svoj život za Vukovar. Želim svim stanovnicima Vukovara mirnu i prosperitetnu budućnost u kojoj se uvijek mogu osloniti na Grad Varaždin kao prijatelja i partnera.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku na sam Dan Grada Vukovara obići neke od njegovih znamenitosti upravo uz branitelja Damira Laljeka, osobu koja je uvelike pridonijela oslobađanju Vukovara.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook