Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnik Bosilj otvorio 'Dan na Dravi'


Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu je prisustvovao na otvorenju manifestacije „Dan na Dravi“ koji se već tradicionalno održava povodom obilježavanja Međunarodnog dana rijeke Drave, u organizaciji Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Na prostoru Dravskog kupališta i u Dravskoj park šumi održava se prezentacija sportsko-rekreativnih aktivnosti i promocija nordijskog hodanja kao jednog od najzdravijih i najjeftinijih oblika rekreacije. Čak devet varaždinskih udruga i klubova – Udruga Drava, Klub podvodnih aktivnosti Drava, Orijentacijski klub Varaždin, Streličarski klub Cekin Varaždin, Kajak kanu klub Varaždin, Trkački klub Marathon 95, SRD Sjeverozapad, Športsko-ribolovni klub Varaždin i Triatlon klub Sjever Varaždin okupilo se kako bi građanima približili rijeku Dravu i prezentirali im svoje aktivnosti i sportove.

Gradonačelnik je pozdravio sve sudionike i organizatore manifestacije koja promovira sport, rekreaciju i zdrav način života, a istovremeno približava građanima prirodu i rijeku Dravu. „Veseli me danas ovdje vidjeti veliki broj naših sugrađana koji su odabrali subotu ujutro provesti ovdje na Dravi, našoj rijeci koja je u prvom petodržavnom rezervatom biosfere na svijetu Mura-Drava-Dunav. Kao dio tog rezervata svi moramo doprinijeti da se ovo područje štiti i očuva, da obnavljamo prirodu i da podržavamo sve projekte koji vraćaju život uz rijeku, da živimo u skladu s prirodom, a ne da priroda osjeća štetne posljedice našeg načina života. Ostavljamo je takvom svima onima koji dolaze iza nas. Grad Varaždin snažno zagovara održiv razvoj, zelenu transformaciju i zelenu tranziciju pa je stoga i jedan od naših slogana „Živim zeleno“. Vjerujem da svi vi, članovi naših sportskih udruga koje puno svojih aktivnosti provodite upravo na rijeci Dravi, najbolje znate i vidite na čemu sve treba još raditi, što moramo unaprijediti i kako naša rješenja u potpunosti okrenuti prirodi. Zato vam hvala na organizaciji ovog događaja. Također želim dati podršku radu vaših klubova i posebno želim potaknuti naše sugrađane da se uključe u vaše aktivnosti, da se okušaju u nordijskom hodanju koje je zaista pristupačan i zabavan oblik rekreacije za sve životne dobi.“ – rekao je gradonačelnik.

U sklopu manifestacije promovira se nordijsko hodanje, pješačenje, trčanje, vožnja bicikla i sve ostale aktivnosti dostupne na i uz rijeku Dravu. Organiziran je i okrugli stol pod nazivom „Što nas svrbi“, uz sudjelovanje predstavnika sportsko-rekreativnih udruga i klubova, Grada Varaždina i gradskih komunalnih tvrtki, na temu uređenja područja uz rijeku Dravu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook