Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnik Bosilj dočekao sudionike ERASMUS projekta RECREATE, kulturne i kreativne industrije


Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u srijedu je nazočio događanju u sklopu ERASMUS + projekta „Entrepreneurial Skills for REsilience in CREATive sector (Poduzetničke vještine za otpornost u kreativnom sektoru) – RECREATE“ koji Pučko otvoreno učilište Varaždin provodi u suradnji s udrugom Building Bridges iz Španjolske.

Riječ je o projektu za razvoj programa digitalnog obrazovanja na teme iz financijske pismenosti, poslovnog planiranja, mogućnosti financiranja i internet marketinga za kulturni i kreativni sektor. Vrijednost projekta je 30.000,00 eura.

Gradonačelnik je izrazio dobrodošlicu sudionicima projekta i gostima iz Španjolske te im zaželio konstruktivnu raspravu, ugodan boravak u Varaždinu i puno uspjeha u daljnjem radu.

„Varaždinsko Pučko otvoreno učilište nositelj je jednog od strateških projekta Grada Varaždina, Centra kreativnih industrija. Ovo današnje događanje iznimno je važno jer predstavlja jedan od koraka na putu transformacije nekadašnjeg kina Dom u Centar kreativnih industrija, gdje sudionici razvijaju određene e-learning standarde. Također, danas kad je sve više digitalnih nomada, ovim putem predstavljamo Varaždin partnerima iz Španjolske i možemo očekivati da u budućem Centru kreativnih industrija i oni budu jedni od korisnika. U isto vrijeme i promoviramo naš grad.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

„Projekt RECREATE usmjeren je na poduzetnike iz kreativnog i kulturnog sektora koji su posebno pogođeni pandemijom COVID-19. Kroz projekt, Pučko otvoreno učilište Varaždin s partnerom Building Bridges iz Španjolske, putem naše digitalne platforme razvit će besplatne e-learning materijale svima iz ovog sektora kojima je to znanje potrebno kako bi bili otporniji i unaprijedili svoje digitalne vještine i kapacitete.“ – rekla je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin Lana Velimirović Vukalović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook