Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnica bi zapovijedala u tuđoj kući


Za desetak dana Sopot, mjestašce kraj Pregrade, trebao bi obilježiti veliki jubilej ? stotu obljetnicu sopotske škole.



Za desetak dana Sopot, mjestašce kraj Pregrade, trebao bi obilježiti veliki jubilej ? stotu obljetnicu sopotske škole. No, taj se događaj sve više pretvara u skandal.



Naime, u sklopu obilježavanja koje je zbog dovršetka školskog igrališta pomaknuto tjedan dana, pa će se umjesto 8. održati 13. ili 14. listopada, trebala je biti promovirana i knjiga Sto godina sopotske škole trojice autora, bivših i sadašnjih učitelja, Borisa Krizmanića, Zdravka Bedenikovića i Abrama Brkića. Kako nam je rekao koautor i izdavač knjige Boris Krizmanić, oni su za dostojno predstavljanje ne samo knjige, nego i same povijesti škole i kraja, zamolili ravnateljicu OŠ Nadu Šutinu da im u školskom protokolu odobri termin od 30 minuta.

No, onda se u sve umiješao Grad, te su im nakon navodne rasprave na pregradskom Poglavarstvu, ponuđeni uvjeti koje oni smatraju neprihvatljivim. Od njih se naime traži da odstupe od glazbenog dijela programa, da bude kraći i da se svedu u okvire protokola, a da im nije rečeno ni tko kreira i određuje taj protokol.

Pitam se kako to da Poglavarstvo raspravlja o izdanju privatnog izdavača, a da o tome nema nikakvu službenu informaciju. Nije mi jasno ni zbog čega lokalna vlast koja nije nositelj osnivačkih prava Škole, poziva ravnateljicu i propisuje joj protokol za priredbu.

Gradonačelnica Vilmica Kapac se jednostavno ponaša nepristojno i u tuđoj kući domaćinu određuju što će činiti , rekao nam je Boris Krizmanić. Zbog svega spomenuti trojac je odustao od svoje promocije te će knjigu predstaviti u nekom drugom terminu, a o svemu su pismom obavijestili i Županiju.

Ravnateljica pregradske škole Nada Šutina rekla nam je pak da je zbog proširenja programa otvorenjem školskog igrališta, ostalo manje vremena za predstavljanje knjige, te da su Krizmaniću ponudili 10-15 minuta što on nije prihvatio? Nemam ništa ni protiv Krizmanića ni protiv gradonačelnice i nek njihova prepucavanja idu mimo škole , rekla nam je ravnateljica Šutina.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook