Prethodni članak
Sljedeći članak

[GRAĐANIMA OMOGUĆEN BESPLATNI PRISTUP INTERNETU] Na području Mača instalirana bežična mreža WIFI4EU

Instalirano je deset vanjskih pristupnih točaka od čega je devet instalirano u samom centru Mača te jedna pristupna točka instalirana u Velikom Komoru.


Na području Općine Mače instalirana je bežična mreža WIFI4EU kojom je građanima omogućen besplatni pristup internetu na vanjskim javnim prostorima na području Općine Mače. Instalirano je deset vanjskih pristupnih točaka od čega je devet instalirano u samom centru Mača te jedna pristupna točka instalirana u Velikom Komoru.

Mještani oko centra Mača i  kraj kapele sv. Benedikta mogu se „spojiti“ na besplatni internet te isti koristiti. Mještani se mogu „spojiti“ na besplatni Internet na mrežu WIFI4EU na jednostavan način budući da nije potrebna registracija niti unos podataka za autentifikaciju. Potrebno je samo „kliknuti“ na dostupnu mrežu WIFI4EU i prihvatiti uvjete korištenja. Nakon toga je moguće koristiti besplatni Internet.

Projekt WIFI4EU je program potpore za omogućavanje besplatnog pristupa internetu u vanjskim javnim prostorima na području Općine Mače. Ovim projektom krajnji korisnici će imati pristup digitalnim oblicima komunikacije u cilju povećanja digitalne pismenosti. Projekt WIFI4EU je financiran sredstvima Europske unije temeljem Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru instrumenta za povezivanje Europe (CEF): Programa WIFI4EU. Za provedbu projekta dodijeljena su  sredstva u obliku vaučera u iznosu od 15.000,00 eura.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook