Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Zlatar postavit će spremnik za sakupljanje otpadnog jestivog ulja

Pogledajte kako koristiti spremnik


Grad Zlatar sklopio je s poduzećem Bio-goriva d.o.o. sklopio ugovor o postavljanju spremnika za sakupljanje otpadnog jestivog ulja iz kućanstva s ciljem nadogradnje sustava prikupljanja otpada.

Postava spremnika očekuje se do kraja lipnja, a isti će biti postavljen na prostoru Sajmišta uz spremnike za tekstil.
Postavom spremnika za sakupljanje otpadnog jestivog ulja iz kućanstva građanima se pruža dodatna mogućnost odlaganja ove posebne kategorije otpada čime se doprinosi kako očuvanju okoliša i zdravlja ljudi tako i poticanju visokokvalitetnog recikliranja s ciljem ponovne uporabe ove vrijedne sirovine. Otpadna jestiva ulja su bio razgradiva i čine neopasan otpad te su vrijedna sirovina za proizvodnju bio dizela. Pravilnim odlaganjem rasterećuje se kanalizacija, komunalno odvođenje otpadnih voda, kao i instalacije i cjevovodi u domaćinstvu.

Kako koristiti spremnik za otpadno jestivo ulje iz kućanstva
Najlakši način sakupljanja otpadnog jestivog ulja u kućanstvu jest ulijevanje otpadnog jestivog ulja u korištenu plastičnu bocu.
Kada se boca napuni, potrebno ju je dobro zatvoriti i odložiti u specijalizirani spremnik.

U spremnike je dopušteno odlaganje:
• korištenog ulja za kuhanje (ulje iz friteze, ribljih konzervi)
• pokvarenog ulja kojem je istekao rok trajanja.

Nije dopušteno odlaganje:
• motornog ulja,
• otpadnog ulja i maziva,
• majoneze,
• masti,
• maslaca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program