Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Zlatar dobio bespovratnih 588 tisuća kuna i osigurao produljeno popodnevno radno vrijeme dječjeg vrtića!

Osim radnog vremena do 20 sati, vrtić će dobiti i dodatne programe kao što su Dječje folklorno stvaralaštvo, Sportski program, Terapija igrom te će se nabaviti potrebna oprema


- Dobili smo Odluku da nam je prošao novi projekt – obavijestila je sa zadovoljstvom gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek o novim dobrim vijestima koje su stilge u Zlatar. Naime, slijedom poziva, „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“, a u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, Grad Zlatar je kao osnivač dječjeg vrtića prijavio projektni prijedlog pod nazivom 3,2,1…KRENI! te ostvario u potpunosti bespovratna sredstva u iznosu od 588.110,49 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna 15% i iz Europskog socijalnog fonda 85%.

Grad Zlatar osigurao je tako u dječjem vrtiću i jaslicama ‘Zlatarsko zlato’ produljeno popodnevno radno vrijeme do 20 sati, implementaciju dodatnih programa kao što su Dječje folklorno stvaralaštvo, Sportski program, Terapija igrom te će se nabaviti potrebna oprema.


Posebni programi razvit će se za vrijeme trajanja projekta te će se verificirati u nadležnom ministarstvu, a uz osposobljavanje djelatnika vrtića za njihovu provedbu, ostvariti će se preduvjeti za njihovu održivu provedbu. U sklopu projekta također će se provesti zapošljavanje novih djelatnika: odgojitelj, kuharica/spremačica, administrator i psiholog. - Produljenim popodnevnim radnim vremenom vrtića omogućit će se bolja ravnoteža obiteljskog i poslovnog života obitelji, a svi navedeni programi znatno će unaprijediti usluge u dječjem vrtiću – kaže gradonačelnica.
Realizacija svih navedenih programa krenut će odmah nakon potpisivanja ugovora o financiranju, a trajanje projekta je dvije godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook