Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Zabok na drugom mjestu u Hrvatskoj po iznosu dobivenom kroz projekt ‘Zaželi’

Grad Zaboka, kao nositelj projekta, na drugom mjestu od svih gradova u Hrvatskoj prema količini 'povučenih' sredstava u prvoj i drugoj fazi. Ukupno je dobiveno 14.179.582, 00 kuna. Na prvom mjestu tek Bjelovar s dobivenih 14.585.464, 00 kuna


Portal Gradonačelnik.hr proveo je istraživanje o sklopljenim ugovorima i provedenim projektima iz programa 'Zaželi' kojemu je cilj zapošljavanje i dodatna edukacija teško zapošljivih kategorija žena. Projekt koji je dio tog Programa je i projekt 'MIPOS', a Grad Zabok, zajedno sa svojim partnerima, našao se visoko rangiran na svim ljestvicama na kojima je spomenuti portal rangirao gradove. Kako navodi portal Gradonačelnik.hr, vrijednost sklopljenih ugovora s gradovima u dvije faze je 341, 2 milijuna kuna. U prvoj fazi to je bilo 243,6 milijuna i 50 gradova, a u drugoj, gdje su bili manji limiti po gradu, 97,6 milijuna kuna za sada 32 grada.

Tako je Grad Zaboka, kao nositelj projekta, na drugom mjestu od svih gradova u Hrvatskoj prema količini 'povučenih' sredstava u prvoj i drugoj fazi. Ukupno je dobiveno 14.179.582, 00 kuna. Na prvom mjestu tek Bjelovar s dobivenih 14.585.464, 00 kuna.
Kada se sagledaju sredstva dobivena u II. fazi projekta, Grad Zabok je na 7. mjestu od svih gradova u Hrvatskoj s dobivenih 4.822.661, 00 kuna. Kada se pak usporede sredstva dobivena u I. fazi programa 'Zaželi', Grad Zabok je na 4. mjestu s 9.351.191,00 kuna.

 


‘Projekt MIPOS jedan je od projekata Grada Zaboka na koje smo posebno ponosni. Ženama koje nisu mogle naći posao dali smo mogućnost dodatnog obrazovanja te ih zaposlili. Ne samo da su dobile financijske prihode, što im je mnogo značilo, nego su se kroz projekt rodila i prava prijateljstva. Naime, naši korisnici stariji su ljudi o kojima nema tko brinuti, kojima je nekad dovoljno i samo malo društva te pokoja lijepa riječ – rekla je voditeljica projekta MIPOS i zamjenica gradonačelnika Zaboka, Valentina Đurek napominjući kako je suradnja sa svim partnerima na projektu odlična. Dodala je kako je ovo projekt koji je, zasigurno, za rezultat imao brojne suze radosnice, mnoge lijepe riječi i zahvale, što je i njegova najveća vrijednost.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook