Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Varaždin osigurao sredstva za obnovu prostorija prenoćišta za beskućnike


Grad Varaždin rebalansom proračuna osigurao je financijska sredstva za poboljšanje prostornih uvjeta za smještaj beskućnika. Odobrenjem kapitalne donacije u iznosu 25 tisuća kuna Udruzi „Novi put“ Varaždin koja upravlja Prenoćištem za beskućnike Varaždin, sanirani su kupaonica i toalet, izmijenjeni podovi i sanitarije te elektroinstalacije u varaždinskom Prenoćištu.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković naglasio je kako će Grad Varaždin uvijek izaći u susret onima kojima je pomoć najpotrebnija. „Naši sugrađani koju su ostali bez svega uvijek mogu potražiti pomoć i topli krevet u varaždinskom prenoćištu.

Na nama nije da osuđujemo već da pomognemo koliko možemo jer nitko se nikad ne bi želio naći u takvoj situaciji da nema niti krov nad glavom. U prostorije u kojima borave potrebno je uložiti, ali godinama su bili drugačiji prioriteti i nije bilo sluha za njih. Drago mi je što smo im za početak uspjeli obnoviti kupaonicu i toalet da im pružimo dostojanstvene higijenske uvjete.“ – rekao je zamjenik.

Udruga „Novi put“ Varaždin zahvaljuje se za donaciju Gradu Varaždinu, a ujedno i tvrtki Marlex d.o.o., koja je donirala novi prozor i osigurala besplatnu demontažu i montažu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook