Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Pregrada dodjeljuje top stipendije te učeničke i studenske potpore po prihodu u kućanstvu

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija za školsku i akademsku godinu 2019./2020, a otvoren je do 25. studenoga


Grad Pregrada raspisao je dva natječaja za mlade stanovnike svog grada, koje će stipendirati. U 2019./2020. akademskoj godini Grad Pregrada planira dodijeliti 10 top stipendija za izvrsnost u iznosu od 700 kuna mjesečno za razdoblje od 10 mjeseci (rujan 2019./ lipanj 2020. godine). Osim top stipendija otvoren je i natječaj za financijske potpore redovnim studentima s prebivalištem na području grada Pregradi koji žive u obiteljima čiji dohodak po članu kućanstva nije veći od 3.000 kuna, a koji ne primaju stipendiju iz gradskog, županijskog ili državnog proračuna te koji ne studiraju na visokim privatnim učilištima.

Uvjeti za top stipendije

Pravo na dodjelu top stipendije imaju redovni studenti koji ispunjavaju ove uvjete:studenti koji imaju prosjek ocjena najmanje 4.0, studenti koji nemaju zaostajanje tijekom studija; tj. zadovoljavaju slijedeće uvjete: upisa prve, druge, treće ili četvrte godine preddiplomskoga sveučilišnog studija ili stručnog studija bez zaostajanja tijekom studijskog programa, upisa prve, druge, treće, četvrte, pete ili šeste godine integriranoga preddiplomskog i diplomskoga sveučilišnog studija bez zaostajanja tijekom studijskog programa, upisa prve ili druge godine diplomskoga sveučilišnog studija ili specijalističkoga diplomskoga stručnog studija bez zaostajanja tijekom studijskog programa, studenti završne godine studija koji su završili studijski program sukladno propisanom trajanju (apsolventi), studenti koji nemaju upisanu tzv. „razlikovnu“ godinu studija, studenti viših godina koji su u prethodnoj akademskoj godini stekli najmanje 55 ECTS bodova, studenti prve godine preddiplomskog ili integriranoga preddiplomskog i diplomskog studija te prve godine stručnog studija koji se nalaze na rang - listi za upis među 10% (deset posto) najuspješnijih kandidata sukladno propisima matičnoga visokog učilišta za nastupajuću (ili tekuću) akademsku godinu te imaju položene ispite državne mature „A“ razine (svi predmeti),studenti koji nemaju upisano mirovanje studentskih obveza u nastupajućoj akademskoj godini, studenti koji ne primaju državnu ili neku drugu stipendiju, redovni studenti. Pravo na top stipendiju Grada Pregrade ne mogu ostvariti studenti privatnih visokih učilišta bez obzira na ispunjenje prethodno navedenih uvjeta. Grad Pregrada dodijelit će financijske potpore i redovnim studentima s prebivalištem na području grada Pregradi koji žive u obiteljima čiji dohodak po članu kućanstva nije veći od 3.000 kuna, a koji ne primaju stipendiju iz gradskog, županijskog ili državnog proračuna te koji ne studiraju na visokim privatnim učilištima.

Prihodi u kućanstvu

Ukoliko su prihodi po članu kućanstva do 1000 kuna, potpora iznosi 650 kuna, do 1500 kuna 550 kuna, ako je prihod po članu kućanstva do 2000 kuna potpora može iznositi 450, do 2500 kuna potpora iznosi 350 kuna, a do 3000 kuna potpora se ostvaruje u iznosu od 250 kuna. Pravo na financijsku potporu, izravno, neovisno o prihodu po članu kućanstva imaju i studenti s invaliditetom, sva djeca bez roditeljske skrbi, djeca poginulih hrvatskih branitelja, djeca dragovoljaca Domovinskog rata i poginulih dragovoljaca Domovinskog rata, djeca samohranih roditelja te studenti upisani na studije sa popisa deficitarnih studija sukladno listi deficitarnih zanimanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za područje Krapinsko - zagorske županije za određenu godinu. Iznos potpore iz prethodnog stavka iznosi 250 kuna. Raspisan je i natječaj za ostvarenje prava na financijsku potporu redovnim učenicima srednjih škola. Pravo na financijsku potporu imaju svi redovni učenici srednjih škola koji žive u obiteljima čiji dohodak po članu kućanstva nije veći od 3.000 kuna, a koji ne primaju stipendiju iz gradskog, županijskog ili državnog proračuna. Financijska potpora dodjeljuje se učenicima srednjih škola u iznosu od 250,00 kn, a bodovi se ostvaruju ovisno o prihodu po članu kućanstva. Dodijelit će se ukupno 20 financijskih potpora za učenike srednjih škola. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je do 25. studenog 2019. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook