Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Krapina - Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji u 2022. godini

Rok za dostavu zahtjeva je 31.10.2022. godine ili do dana objave obavijesti o iskorištenosti raspoloživih sredstava


Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović raspisao je Javni poziv kojim će se i u 2022. godini za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji dodjeljivati bespovratna sredstva. Za tu namjenu iz proračuna Grada Krapine osigurana su sredstva u iznosu od 455 000 kuna.

Grad će u iznosu do 50 posto prihvatljivih troškova sufinancirati gradnju obiteljske kuće kao i kupnju kuće ili stana do iznosa od 35 000 kuna. Moguće je i sufinanciranje kamate stamenih kredita za  kupnju ili gradnju prve nekretnine (stana ili obiteljske kuće) ili rekonstrukciju obiteljske kuće kojom se osigurava novi stambeni prostor u iznosu od 50 posto kamate za odobrene stambene kredite u maksimalnom iznosu do 750 kuna mjesečno za maksimalno 5 godina otplate kredita.

Nadalje, Grad nudi i financijsku pomoć za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća kojima se osigurava novi stambeni prostor u iznosu do 50 posto prihvatljivih troškova, a maksimalno u visini 20 000 kuna.

Korisnici koji se mogu javiti na ovaj poziv su mlade obitelji koje u svom vlasništvu nemaju drugi stan, obiteljsku kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje, odnosno da im kupljena nekretnina ili nekretnina koju grade predstavlja prvu nekretninu za stanovanje. Uvjet je da jedan od bračnih ili izvanbračnih partnera nije stariji od 40 godina i da ima namjeru trajnog nastanjenja na području grada Krapine.

Gradonačelnik Gregurović ponosan je što Grad pomaže mladima da ostanu i stvore svoj dom u Krapini te ih poziva da iskoriste ovu mogućnost.

-Svjedoci smo divljanja cijena u svim sferama, a u građevinskom sektoru to je posebno izraženo. Smatram da je ovo hvalevrijedna inicijativa koja će mladima u ovim teškim vremenima olakšati da se skuče. To je jedan od najstresnijih životnih koraka i na ovaj način trudimo im se to olakšati. Želimo da naši mladi ostanu u našem gradu i da zajedno stvaramo nove mogućnosti i prilike i razvijamo gospodarstvo za buduće generacije. Ovo je između ostalog i odlična pronatalitetna mjera, jer kad mladi imaju riješeno stambeno pitanje, veća je vjerojatnost da će se odlučiti i na proširenje obitelji – kazao je Gregurović.

Rok za dostavu zahtjeva je 31.10.2022. godine ili do dana objave obavijesti o iskorištenosti raspoloživih sredstava i zatvaranju Javnog poziva, ovisno koji uvjet prije nastupi.

Sve ostale informacije o postupku podnošenja zahtjeva za svaku pojedinu mjeru nalaze se u Uputama za prijavitelje objavljenim na mrežnoj stranici Grada Krapine www.krapina.hr pod rubrikom „Natječaji i javni pozivi“.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook