Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Donja Stubica donijet će mjere za pomoć obrtnicima

Iako je proračun Grada drastično smanjen zbog epidemije te potresa koji se dogodio 22. ožujka svakako ćemo nastojati provesti neka rasterećenja za naše građane, rekao je gradonačelnik Gospočić


Predstavnici Udruženja obrtnika Stubica održali su sastanak s gradonačelnikom Nikolom Gospočićem i predsjednikom Gradskog vijeća Nikolom Boromisom. Sastanak je održan na prijedlog gradonačelnika Gospočić i to na temu uvođenja mjera kako bi se ublažile štetne posljedice za obrtništvo izazvane pandemijom virusa COVID-19. Sastanku su nazočili uz gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća predstavnici Udruženja obrtnika Stubica te direktor Radio Stubice Mladen Kukas. Uzevši u obzir sve okolnosti zbog novonastale situacije, raspravljalo se o mogućim rasterećenjima za obrtnike s područja Grada. Najizglednije mjere su otpis dijela komunalne naknade te spomeničke rente za obrtnike koji su zatvorili svoje radnje Odlukom Stožera civilne zaštite RH.

Isto tako predloženo je i smanjenje postotka poreza na potrošnju za ugostitelje kao i korištenje javnih površina u svrhu terasa na što gradonačelnik nije imao primjedbe. Gradonačelnik Nikola Gospočić je istaknuo kako je proračun Grada drastično smanjen zbog epidemije te potresa koji se dogodio 22. ožujka, ali da će svakako nastojati provesti navedena rasterećenja o čemu će se odluka donijeti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća početkom lipnja. Predsjednik Udruženja Nenad Kučiš je zahvalio na razumijevanju. S vjesni smo ograničenja mogućih rasterećenja i njihove skromnosti, ali da će svaka pomoć u ovim trenutcima obrtnicima dobro doći. Ovom prilikom ističe se vrlo dobra suradnja s Gradom Donja Stubica kao rezultat dobre komunikacije i otvorenosti svih sudionika prema zajedničkim temama, što nažalost ne možemo reći za neke od ostalih JLS s našeg područja – istaknuli su iz Udruženja obrtnika Stubica. Na kraju sastanka dotaknuta je tema predstojeće humanitarne akcije koju će provesti Udruženje obrtnika Stubica za pomoć stradalima u potresu, gdje se također očekuje određena suradnja Grada i Udruženja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook