Prethodni članak
Sljedeći članak

Gornjostubički puhački orkestar svečanim koncertom proslavio 25. rođendan

Tridesetak glazbenika zahvalilo je tako svojoj domaćoj publici na podršci sve ove godine tijekom kojih su kroz orkestar prošle brojne generacije


Svečanim koncertom koji je jučer održan u atriju dvorca Oršić u Gornjoj Stubici, Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica proslavio je 25 godina djelovanja.

Gornjostubički je orkestar za publiku pripremio poseban program kojega je osmislio dirigent Petar Ruk. Koncert su započeli  koračnicom Prva ljudska, jednom od prvih skladbi koju svirali u samim počecima, prije više od 25 godina. Osim klasičnih, na repertoaru su se našle i brojne jazz, pop i domaće skladbe, uglavnom za svakog ponešto.

Tridesetak glazbenika zahvalilo je tako svojoj domaćoj publici na podršci sve ove godine tijekom kojih su kroz orkestar prošle brojne generacije. A da na mladima svijet ostaje potvrđuje i ovaj sadašnji sastav kojega uglavnom čine mladi Gornjostubičanci koji su dokaz da se glazba u Gornjoj Stubici itekako živi kroz generacije, ali i u budućnosti.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook