Prethodni članak
Sljedeći članak

Gornjostubička škola proslavila 160. rođendan!


Osnovna škola Matije Gupca Gornja Stubica proslavila je 160. Rođendan.

Svečanost povodom proslave održana je danas u školi, a kojoj su uz učenice i djelatnike prisustvovali brojni uzvanici.

Rođendan su čestitali mnogi, među njima i zamjenica župana Jasna Petek i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, a prigodan program pripremili su učenici.

Ravnateljica Sanja Knezić zahvalnice za dobrom suradnjom uručila je Općini Gornja Stubica i načelniku Jasminu Krizmaniću, vlč. Nikoli Jurkoviću, GDCK Donja Stubica, Dječjem vrtiću Jurek i Turističkoj zajednici područja Gupčev kraj.

Također, primila je zahvalnicu Krapinsko – zagorske županije, koju je uručila zamjenica župana Jasna Petek.

Rođendan je škola slavila i raznim drugim događanjima u školi tijekom proteklog tjedna, pa je tako, između ostalog, organizirano predavanje mobilnog Planetarija Odiseja (financiranje ovog gostovanja je poklon đacima za rođendan).

Učenici su sudjelovali u radionicama pod nazivom STEM edukatori koje je provela udruga Institut za popularizaciju znanosti, zatim su se izvedbom uvježbanih igrokaza predstavile školska Mala i Velika dramska grupa koje vode učiteljice Ivanka Lisak i Vesna Jakopović, osnove pružanja prve pomoći đacima su približili polaznici slobodne aktivnosti Crveni križ pod vodstvom mentorice Željke Franjković, a učitelji Tjelesne i zdravstvene kulture Matije Drempetić i Nikola Lešković pobrinuli su se da se svi dobro zabave u igrajući štafetne igre. Bili su tu i štandovi koji su okusima, zvukovima, vizualnim materijalima i živom riječi predstavili europske države kako bi se u školi obilježio Dan Europe.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook