Prethodni članak
Sljedeći članak

[GORNJA STUBICA] Dvadesetak umjetnika slikalo prekrasne gornjostubičke motive

Izložba slika nastalih na koloniji biti će u prosincu ove godine u galeriji Kućice pod lipom


U subotu, 7. rujna 2019. u organizaciji gornjostubičke Udruge branitelja Domovinskog rata "Sveti Juraj", u prostoru Sportskog centra u Gornjoj Stubici održana je 2. Likovna kolonija. Na Likovnoj koloniji koju udruga organizira drugu godinu za redom okupilo se dvadesetak umjetnika iz Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Karlovačke te Ličko-senjske županije.

Za slike koje su naslikali koristili su tehnike ulja na platnu, akril na platnu, impasto te olovka na papiru. Motivi su im bili pejzaž Gornje Stubice, crkva sv. Jurja, Rudolf Perešin, dvorac Oršić, Gupčeva lipa i drugo.

Sudionici kolonije, predstavnici UBDR "Sveti Juraj" i Općina Gornja Stubica dogovorili su se da će slike s Likovne kolonije biti donirane za uređenje interijera dječjeg vrtića koji će se graditi u Gornjoj Stubici.

Na Likovnoj koloniji nazočni su bili i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić koji je pozdravio sudionike prigodnim govorom te zamjenik načelnika Vladimir Škvorc. Tajnik UBDR "Sveti Juraj" Stjepan Lešković (Sony) podijelio je na kraju sudionicima kolonije zahvalnice i majice za sudjelovanje na ovom događaju.

Izložba slika nastalih na koloniji biti će u prosincu ove godine u galeriji Kućice pod lipom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook