Prethodni članak
Sljedeći članak

Gorivo od sutra skuplje, pitanje koliko

Neizvjesnost oko cijene goriva


Za danas je zakazana telefonska sjednica vlade, a nakon nje, u 11 sati, bit će održana i press-konferencija na kojoj će javnost biti obaviještena o odlukama sa sjednice, piše indeks.hr.

Vjerojatno će se donijeti odluka o ublažavanju rasta cijena goriva.

Naime, Andrej Plenković je krajem tjedna najavio da će vlada u ponedjeljak donijeti odluke kojima će biti ublažen najavljeni snažni rast cijena goriva.

"U ponedjeljak ćemo održati sjednicu vlade. Trenutno se rade analize u ministarstvima gospodarstva i financija i donijet ćemo određene odluke koje će ublažiti rast cijena naftnih derivata", rekao je Plenković.

Dan ranije rekao je da će vlada intervenirati u trošarine ili marže bude li to potrebno zbog najavljenog znatnog poskupljenja goriva.

Od sutra skuplje gorivo

Predviđa se da će od sutra cijene svih dizelskih goriva biti veće za 90 lipa po litri, a benzina za oko 70 lipa po litri.

Na većini benzinskih postaja u Hrvatskoj litra osnovnog benzina eurosuper 95 od prošlog utorka prodaje se po 13.86 kuna, što je tri lipe više nego u ponedjeljak, kada je stajala 13.83 kune, dok je litra osnovnog eurodizela skuplja za 22 lipe, piše indeks.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook