Prethodni članak
Sljedeći članak

GLJIVARENJE NA OBRONCIMA IVANŠČICE: Branje gljiva, edukacija, druženje i zdrav život

Zbog epidemioloških razloga nema manifestacije 'Gljivarenje u zlatarskom kraju' u obimu kao prijašnjih godina, no u Martinščini je GD Medenka organiziralo gljivarsko druženje u skromnijem obliku


Prekrasan subotnji dan dobro su iskoristili članovi Gljivarskog društva Medenka iz Zlatara. U Martinščini, kod lovačkog doma Lovačkog društva Zajček iz Zlatara, organizirali su gljivarsko druženje.

 

- Njegujemo tradiciju gljivarenja na obroncima Ivanščice, a s nama su danas i društva Krasnica iz Krapine, Maglen iz Oroslavja i Lisičica iz Pregrade. Kako smo ove godine zbog epidemioloških razloga morali otkazati našu tradicionalnu rujansku gljivarijadu, ovo druženje organizirali smo kako bismno se malo podružili, posjetili šume i educirali. Okupilo se 50 – ak ljudi, uz poštivanje epidemioloških mjera, prošteali smo šumom, našli 50 – ak vrsta gljiva, determinirali ih, malo se educirali i odredili smjernice za daljnji rad – rekao je predsjednik GD Medenka Avelin Fijačko.

 

 

Naravno, nije izostao niti gljivarski kotlić, 'pojačan' mesom divljači. Druženju je prisustvovala i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek. – Na žalost, zbog epidemioloških razloga nema manifestacije Gljivarenje u zlatarskom kraju u obimu kao prijašnjih godina, no domaćin, GD Medenka organiziralo je ovo gljivarenje po šumama Ivanščice u skromijem obliku. Ljudi se pridržavaju mjera, na otvorenom smo, a svi vole prošetati po prirodi, to je zdravo i korisno. Grad Zlatr već niz godina provodi projekt Živjeti zdravo, kojim potičemo ljude da budu aktivni, borave u prirodi, a zlatarsko Gljivarsko društvo također je uključeno u taj projekt – rekla je gradonačelnica.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook