Prethodni članak
Sljedeći članak

GLAS MLADIH U KRAPINI OD SADA NITKO VIŠE NEĆE MOĆI IGNORIRATI: NAKON PODRUŽNICE GLASA OSNOVANA I ORGANIZACIJA MLADIH

Za predsjednika je izabran Denis Cesarec, za potpredsjednika Antonio Mužar, a Predsjedništvo GLAS-a Mladih Krapina čine: Ivan Artić, Lana Horvat, Ivana Poslončec i Karlo Kontrec


Nakon što je u svibnju ove godine u Krapini osnovana prva podružnica GLAS-a u Krapinsko-zagorskoj županiji prekjučer je održana osnivačka skupština GLAS-a Mladih Krapina. Za predsjednika je izabran Denis Cesarec, za potpredsjednika Antonio Mužar, a Predsjedništvo GLAS-a Mladih Krapina čine: Ivan Artić, Lana Horvat, Ivana Poslončec i Karlo Kontrec.

Na osnivačkoj skupštini gosti su bili glavni tajnik stranke i vijećnik u Gradu Zagrebu Stanko Kordić, te Sonja König, članica Predsjedništva GLAS-a, vijećnica u Gradu Zagrebu i bivša saborska zastupnica, koji su upoznali mlade članove stranke, a i sve prisutne, s aktivnostima stranke na državnoj razini i planovima stranke za nadolazeće predsjedničke izbore na kojima GLAS podržava Zorana Milanovića za predsjednika države.

Željko Vincelj, predsjednik krapinske podružnice GLAS-a istaknuo je zadovoljstvo što je stranka na svom prvom testu i to mjesec dana nakon osnivanja, ostvarila odličan rezultat na izborima za Mjesni odbor Krapina (20,65 %), čime smo dobili dva predstavnika u Vijeće Mjesnog odbora Krapina. Lista koju je predvodio Adalbert Turner Juci prepoznata je od građana, a to će biti misao vodilja zagorskog GLAS-a i u drugim općinama i gradovima. Građanima ćemo ponuditi kandidate koje oni žele vidjeti na čelu svojih jedinica lokalne samouprave, a mnoga od njih bit će iz redova mladih, budući načelnici i gradonačelnici.

Povjerenik Županijske organizacije GLAS-a Romeo Vincelj na kraju je istaknuo da je ovo samo prva u nizu organizacija mladih. „Pozivam sve mlade da nam se priključe. Borit ćemo se za bolji život ovdje. Ne u Irskoj, ne u Njemačkoj, kamo je dosadašnja politika otjerala mnoge naše sugrađane, mladu snagu, najbolje među nama, nego ovdje u Zagorju. Mladi ne odlaze iz Hrvatske jer im ovdje ceste nisu uređene ili jer u njihovim naseljima nema uređenih društvenih domova, nego odlaze zbog lošeg životnog standarda, niskih plaća, neefikasnog pravosuđa i društvene nepravde. Naš je zadatak da u budućnosti stvorimo uvjete da mlade obitelji ne pomišljaju na odlazak iz Zagorja, a prvi izazov koji smo stavili pred sebe je da u sljedećih nekoliko godina GLAS Mladih Krapina postane najbrojniji i najjači politički pomladak u našem gradu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook