Prethodni članak
Sljedeći članak

Fuchs u školi u Krapinskim Toplicama : „Ako postoje pravila, ona vrijede za sve“

Prosvjednici su uspjeli isprovocirati inače mirnog ministra prosvjete


U Osnovnu školu u Krapinskim Toplicama, ispred koje su se i danas okupili prosvjednici protiv nošenja maski, došao je i ministar prosvjete Radovan Fuchs sa suradnicima

"Škola je nažalost pretrpjela jedan nemili događaj koji sigurno nije ostavio utiske niti djeci, a sigurno da je ostavio određeno traumatsko iskustvo i ljudima koji rade u ovoj školi", kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Događaji dovode u pitanje pohađanje škole djece, rekao je dalje, a za ono što se dogodilo kazao je da su to "čudna zbivanja", koja kaže da ne bi znao drugačije nazvati ih.

"Konačno, po  zakonu o okupljanju i prosvjedovanju imamo jasno i glasno izrečeno da je zabranjeno svako okupljanje i prosvjedovanje pored i u, posebno u odgojno obrazovnim objektima, dječjim vrtićima i školama za vrijeme dok su djeca u objektima", rekao je ministar:

"Sigurno nije bilo ugodno niti onim malima niti onim srednjima gledati provaljivanje, vrijeđanje. To je nedopustivo. To se ne smije i neće se događati u budućnosti. U izravnoj sam koordinaciji s ministrom unutarnjih poslova i policija će u skladu sa svojim ovlastima osigurati ono što je zakonom propisano. Ako postoje pravila, ona vrijede za sve", naglasio je ministar.

Ministar je iz Krapinskih Toplica otišao u pomalo napetoj atmosferi jer je bilo dobacivanja prosvjednika sa strane i pitanja koja su vidno razljutila inače mirnog Fuchsa.

U školu je danas stigao i tim za psihološku pomoć, a školu osigurava Interventa policija i zaštitari.

„Zaštitari će ostati do kad procijenimo da je potrebno. Sigurnost učenika i nastavnika nam je na prvom mjestu“, rekla je zamjenica zagorskog  župana Jasna Petek.

U Krapinskim Toplicama je i najpoznatiji hrvatski antivakser, dr. Srećko Sladoljev.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook