Prethodni članak
Sljedeći članak

FUCHS: 'Ako učenik neće nositi masku, iz škole ga mogu poslati kući'

To je put i pedagoška mjera koju treba primijeniti, kazao je Fuchs


Nekoliko dana prije početka školske godine, brojni roditelji još nemaju neke osnovne odgovore oko toga kako će izgledati nastava. Na neka od tih pitanja odgovarao je ministar znanosti i obrazovanja za Media Servis.

- Sankcije za one učenike koji neće htjeti nositi maske su u nadležnosti nastavnika i ravnatelja. Prvo će obavijestiti roditelje, može poslati dijete kući, obaviti razgovore. To je put i pedagoška mjera koju treba primijeniti - kazao je Radovan Fuchs, dodajući kako se nastavnike koji ne žele nositi maske neće slati kući, ali da će snositi posljedice prema radnim propisima.

Pojasnio je i što se događa ako učenik završi u samoizolaciji, znači li to da u samoizolaciju treba i cijela obitelj, te braća i sestre učenici. - Kontakt kontakta nije izolacija. Ako je dijete poslano kući u izolaciju jer se nalazilo u određenom okruženju gdje je netko bio pozitivan, onda se kontakt kontakta ponaša normalno. Druga je stvar ako je dijete bilo pozitivno, a obitelj je sa više članova, onda su svi u izolaciji - kazao je Fuchs, prenosi  24sata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook