Prethodni članak
Sljedeći članak

FUCHS: Ako je epidemiološka situacija stabilna, lokalni stožer može donijeti odluku da se na nastavi ne nose maske

Imamo pritisak grupacije ljudi, roditelja, koji se ne slažu s preporučenim mjerama, rekao je ministar


Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je danas kako u slučaju epidemiološki stabilne situacije na lokalnoj razini, lokalni stožer može donijeti odluku da se na nastavi ne trebaju nositi maske.

"Imamo pritisak grupacije ljudi, roditelja, koji se ne slažu s preporučenim mjerama. Određeni ljudi se ne slažu s nošenjem maski na nastavi, pa nalaze razne argumente", kazao je Fuchs komentirajući u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija pritiske roditelja na škole oko obveze nošenja maski na nastavi. Ustvrdio je i da je odluka o nošenju maski u određenim situacijama utemeljena na preporuci Svjetske zdravstvene organizacije, piše Index.hr.
Ako je epidemiološka situacija u nekoj županiji ili gradu izrazito stabilna, lokalno se može donijeti odluka da djeca više ne trebaju nositi maske" - izjavio je Fuchs dodavši da je napravljen fleksibilan model kako bi svi skupa mogli sudjelovati, kako bi djeca čim više bila u školi i dobila nastavu uživo.
Fuchs je komentirao i prijedlog sindikata Preporod da se u nekim školama zbog vrućina i nošenja maski na nastavi, školski sat skrati na 30 minuta.
"Sve dobre i pametne sugestije su dobrodošle... No želim upozoriti na jednu stvar - skraćenje sata za 5 minuta koji imamo u Zagrebu, u konačnici znači da imamo 11 posto manje nastave kroz godinu, prenosi Index.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook