Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] ZAPOČEO VERONIKA FEST: Desinić posjetilo i stotinjak turista iz 50 europskih zemalja, uživali u domaćoj glazbi, hrani i rakiji

Manifestacija se održava tijekom cijelog vikenda


Danas je u Desiniću započela nova manifestacija, Veronika fest. Iako je ovo tek prvo izdanje, manifestacija je privukla velik broj izvođača i posjetitelja, ali i, osim domaćih, i strane goste.

U popodnevnim satima, Desinić je posjetila ekipa od stotinjak stranaca, gostiju iz raznih europskih zemalja, a koji se u Hrvatskoj nalaze u sklopu održavanja skupa zvanog Castle meeting. Radi se o skupu koji okuplja stručnjake iz raznih krajeva svijeta, a koji je prije 17 godina krenuo u Češkoj. Ove godine, domaćih je Hrvatska, odnosno Institut Ruđer Bošković, a smješteni su u Hotelu Trakošćan. – Osim Trakošćana, htjeli smo obići i neke druge dvorce, osobito Veliki Tabor, pa su nam predložili da dođemo na ovaj festival. Dočekali su nas brojnim iznenađenjima i lijepo ugostili – rekla je Maja Kopić it Turističke agencije koja je tehnički organizator ovog skupa.

Goste su dočekali desinićki načelnik Zvonko Škreblin, direktorica TZP Desinić, Kumrovec, Zagorska Sela Ramona Mačefat Muranić i idejna začetnica, pokretačica i organizatorica Veronika festa Vesna Vrandešić. Vrlo zanimljivu prezentaciju Velikog Tabora, legende o Veroniki Desinićkoj, Rodnoj kući Đure Prejca i drugim znamenitostima Desinića održao je Danijel Crnić, a potom je goste pozdravio načelnik Škreblin i poželio im dobrodošlicu u desinićki kraj.

-Naši posebni gosti uživaju ovdje i to nam je jako drago, vjerujemo da će tako ova manifestacija imati jedan dobar odjek u Europi i svijetu, odnosno krajevima iz kojih dolaze – rekao je Škreblin.

Istaknuo je i kako se u organizaciju ove nove manifestacije krenulo na inicijativu Vesne Vrandečić, koja je rodom iz Desinića, ali živi u Dalmaciji, gdje se godinama bavi organizacijom ovakvih i sličnih turističkoj događanja i programa. – Tijekom tri dana bit će tu radionice u Velikom Taboru u jutarnjim satima, a potom kulturni i zabavni program ovdje na Trgu svetog Jurja. Osim dobre glazbe, bit će tu i dobre hrane i pića i domaćih proizvoda, za svakog ponešto, stoga pozivam sve da ovog vikenda posjete Desinić – pozvao je načelnik.

Organizatorica i idejna začetnica manifestacije Vesna Vrandečić otkrila nam je kako joj je majka rodom podno Velikog Tabora, a otac iz Vinagore, te je svoje djetinjstvo provela upravo u Desiniću, gdje i sada ima puno prijatelja. Zbog te je povezanosti htjela napraviti manifestaciju kojom će prezentirati Desinić turistima iz Hrvatske, ali i strancima. – Ovaj kraj je jedan poseban biser kojega treba predstaviti, zajedno s udrugama i ljudima koji ovdje žive, da posjetitelji dožive njegovu ljepotu. Krajnji cilj nam je da ovo bude turistička destinacija, na turističkoj mapi naše zemlje – rekla je Vrandečić.

Direktorica TZP Desinić, Kumrovec, Zagorska Sela Ramona Mačefat Muranić rekla je kako se od ove manifestacije očekuje puno. – Tek ispitujemo teren, no već smo sad jako zadovoljni, a sljedeće godine manifestacija bit će još veća, ljepša i bolja – najavila je.

Što vas još očekuje u Desiniću tijekom subote i nedjelje i zbog čega biste, osim znamenitosti i ljepota, trebali posjetiti ovaj kraj, pogledajte u programu manifestacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook