Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Veselo u Zagorskim Selima: "Na prvi maj za domaći kraj"

U nedjelju je u Zagorskim Selima održana manifestacija povodom proslave Praznika rada u organizaciji Sportskog drušva Zagorska Sela i Općine Zagorska Sela


Riječ je događanju koje se organiziralo po drugi puta, a namjera je organizatora da preraste u tradicionalnu manifestaciju koja će okupljati najprije domaće stanovništvo, ali i goste iz susjednih općina. U sklopu manifestacije održano je i natjecanje u pripremanju kotlovine gdje je snage odmjerilo 9 udruga iz općine Zagorska Sela te gosti iz Kumrovca i Klanjca te ekipa Tomislav Transporti iz Tuhlja. Žiri u sastavu Martina Geršak, Božica Zgorelec, Peter Misja, Robert Šplajt i vlč. Majk Rušec odlučila je da su najbolju kotlovinu skuhali članovi ŠRC Klanjec, potom Udruga umirovljenika Zagorska Sela, a treće mjesto pripalo je DND- u Zagorska Sela.

Za najmlađe i djecu organizirano je štafetno natjecanje, društvene igre i napuhanac koji je bio pun pogodak. Snage u potezanju užeta odmjerili su odrasli, a najzanimljivije potezanje je bilo između općine Kumrovec i Zagorska Sela u kojem je nadmoćno pobjedila ekipa iz Zagorskih Sela predvođena načelnicom Ksenijom Krivec Jurak.

Držeći se tradicije, s prvim minutama noći zapaljen je i prvomajski krijes na oduševljenje svih prisutnih. Uz bogatu i raznovrsnu gastronomsku ponudu druženje je trajalo do kasnih večernjih sati uz glazbenu pratnju TS Victory. Druga po redu manifestacija s obzirom na posjećenost, ima sve preduvjete da postane tradicionalna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook