Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] U TIJEKU JE 'UKUSNO' NATJECANJE: Bira se najbolja stubička kotlovina!


U Sportskom parku u Donjoj Stubici u tijeku je zanimljivo natjecanje koje je već godinama tradicija grada. Natječu se, naime, ekipe mjesnih odbora te ulica i naselja u nogometu, ali i pripremanju najbolje kotlovine.

Događanje je okupilo oko 250 sudionika, odnosno natjecatelja. – To je manifestacija koja inače okuplja velik broj Donjostubičanaca. Turnir, odnosno natjecanje mjesnih odbora te ulica i naselja u nogometu bio je temelj ovog druženja, obzirom da se održava već dvadesetak godina, a prije pet godina rodila se ideja da uz turnir u nogometu organiziramo i kotlovinijadu – kaže donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić, koji je zahvalio svima koji su mraljivo radili na organizaciji ovog događanja, kao i natjecateljima.

Luka Grabušić iz NK Stubica kaže kako se turnir u nogometu održava već 23 godine. – Ove godine imamo osam ekipa u nogometu i 13 ekipa u kotlovinijadi. Dakle, okupio se velk broj sudionika, a obzirom na veliku vrućinu, posjetitelje očekujemo svakako malo kasnije te pozivamo sve ljubitelje dobre kotlovine da dođu u Sportski park i kušaju najbolje stubičke kotlovine – rekao je Grabušić.

Rezultat će pokazati tko će biti najbolji u nogometu, a o najboljim kotlovinama odlučivat će tročlani žiri, čiji je predsjednik Darko Kolar s Radija Stubice, uz dva šefa restorana, jednog domaćeg i jednog internacionalnog. Pred žirijem je, otkrio nam je Kolar, težak zadatak.

– Kotlovine su svake godine sve bolje i bolje. Ekipe su već uhodane i svake godine pokazuju napredak. Svinjetina i kobasice temelj su prave domaće kotlovine, a svaka ekipa tome dodaje neke svoje začine i dodatke – kaže Kolar.

Osim navijačke atmosfere na nogometnom turniru ulica i naselja, bogatih okusa i mirisa kotlovina koje su pripremile natjecateljske ekipe, u Sportskom je parku odlična atmosfera, stoga još uvijek stignete doći, zabaviti se i, naravno, kušati kotlovine.

.

.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook