Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: U čast svim majkama: Održan koncert u Donjoj Stubici


Predivan emotivan koncert povodom Majčinog dana organizirale su protekle nedjelje 7. svibnja članice ženske vokalne skupine Kulturno - umjetničkog društva Stubica u Sportskoj dvorani u Donjoj Stubici, a u organizaciji su im se pridružili Društvo naša djeca Donja Stubica i Multimedijalni centar STUB KLUB.

Majčin dan je praznik u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa tako i u Hrvatskoj, obilježava svake druge nedjelje u svibnju. “Ovim koncertom išlo se u susret Majčinom danu i posebnoj prilici da se pokaže ljubav i zahvalnost svojoj mami, ali i svim divnim mamama koje nas inspiriraju, koje su naš oslonac i motivacija, koje su nas naučile voljeti, nadati se i ne bojati se” – istaknuo je na početku Franjo Ordanić, voditelj koncerta.


“Obzirom da svake godine KUD Stubica organizira periodične tematske manifestacije, ove godine smo željeli napraviti još jedan iskorak te napraviti koncert u susret međunarodnom prazniku Majčin dan kako bi glazbeno literarnim događajem odali počast svim majkama naše zajednice” – pojasnila je ideju organizacije ovog koncerta gospođa Božena Posilović koja vodi ŽVS KUD-a Stubica.


Koncert je imao bogati sadržaj i zanimljive goste; na početku je Vanja Krstić ispred DND-a Donja Stubica odrecitirala valjda najpoznatiju pjesmu u mamama, Pismo majci od ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina, nakon čega su članice ŽVS KUD-a Stubica odpjevale pjesme Povratak i Najljepše su oči moje majke. Talentirana stubička pjesnikinja Magdalena Blagec je izvela svoje 3 pjesme; Jutro, Majčino šaputanje i Ceste tamo vani ne praštaju. Posebni gost koncerta bio je pjevački zbor Bohemia Češke Besede iz Zagreba koji je između ostalog izveo i poznatu pjesmu Oko jedne hiže, koju je dio otpjevao i na češkom jeziku, a zborom je dirigirao mag.mus.David Ropac. Nastupile su i učenice OŠ Donja Stubica Anja Blažinić Žagar i Karla Gospočić sa pripovjetkom slovenskog književnika Ivana Cankara “Zastidio se majke” te Irma Vnučec sa književnim komadom “Ah, opet sve ispočetka” autorice Sanje Pilić.

Kao stalni gosti nastupili su i članovi Puhačkog orkestra DVD-a Donja Stubica, a nastupio je i sam KUD Stubica sa svojom tamburaškom sekcijom i vokalistima/cama iz ŽVS. Iz stubičkog DND-a pjesmu Majčina ljubav odrecitirala je Gabrijea Hrbić, nakon čega je trogodišnja Iskra Peć grlenim glasom odpjevala poznatu pjesmicu Danas nam je divan dan koju je prilagodila Majčinom danu. Koncert su zatvorili stubički KUD-ovci sa tamburaškim sastavom Stari muzikaši koji su na kraju svim majkama zapjevali i poznatu Falu, a sve pod dirigentskom palicom dr.sc. Mirjane Horvat Fanjkutić.


Za razglas, rasvjetu i odličnu scenografiju pobrinuo se Multimedijalni centar STUB-KLUB preko svoje platforme Stub-klub produkcija, a za uređenje pozornice zaslužne su organizatorice iz ŽVS Stubica koje se ovim putem na rekvizitima i doniranom cvijeću zahvaljuju i udruzi Stubička baština, Ivani Grbec te obiteljima Brezak i Podvorec, a sama organizacija ovog koncerta ne bi bila moguća i bez podrške Grada Donja Stubica koji je ustupio Sportsku dvoranu. Napomenimo i da Ženski vokalni sastav KUD-a Stubica djeluje od 2011. g. Prošle godine proslavile su 10 godina rada. Aktivne su u kulturnom životu Donje Stubica, i promoviraju tradiciju stubičkog kraja te posebnu pažnju na nastupima privlače njihove haljine koje su unikatne, izrađene od domaćeg lanenog platna sa ručno izvezenim cvijetovima.


“Potrudili smo se pružiti našim građanima, ali i gostima večer pozitivne energije i zahvalnosti. Ovim koncertom u čast Majčinom danu dobili smo posebnu priliku da pokažemo ljubav i zahvalnost svojoj mami, ali i svim divnim mamama koje nas inspiriraju, koje su naš oslonac i motivacija, koje su nas naučile voljeti, nadati se i ne bojati se. Cijeloživotna je briga majke za svoje dijete, pa ako vas je život odveo negdje daleko u tuđinu ili ste zauzeti svojim životnim problemima, znajte da majčina ljubav bdije nad vama” – ističu organizatori ovog koncerta koji bi dogodine trebao prerasti u tradiciju.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook