Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Pravi ''vincekovski'' glazbeno scenski spektakl

Proslavljeno Vincekovo kod ''Frajtakove kleti''


 Udruga vinogradara Marije Bistrice, uz pokroviteljstvo Općine Marija Bistrica i Turističke zajednice Općine Marija Bistrica, organizirala je u nedjelju obilježavanje Vincekovoga.

Ove godine obilježavanje je palo baš na sam blagdan sv. Vinka. Okupljanje je organizirano na Trgu Pape Ivana Pavla II u Mariji Bistrici, a nakon pozdrava organizatora i nastupa Limene glazbe KUD-a Lovro Ježek, uslijedio je odlazak u Vinogorje Podgorje Bistričko kod kleti i vinograda Josipa Frajtaka. Tamo je po dolasku uslijedio pravi glazbeno scenski igrokaz, koji je osmislio dr. sc. Stjepan Pepeljnjak – biškup Štef, dugogodišnji suradnik bistričkih vinogradara. Naime, Vincekovo u organizaciji Udruge vinograda Marija Bistrica, uz moderatora Pepeljnjaka zaista odskače od sličnih događanja.

U 45 minuta osmišljen je pravi program, koji uključuje običaje na Vincekovo, ali i pravi ''vincekovski'' glazbeno – scenski  događaj. Uz spomenutog moderatora svoje uloge sjajno su odigrali Ivan Bertović, Branko Mikša i Stjepan Dijanić, uz pomoć članova KUD-ova ''Lovro Ježek'' i ''Laz'' sa prijateljima pjevačima i pjevačicama, koji se okupljaju na Martinje i Vincekovo, kao i članova glazbenog sastava ''Bistrički licitari''.  Svoj doprinos dali su pucnjevima i članovi Udruge kuburaša ''Marija Bistrica''. Za sve posjetitelje besplatno su bili osigurani kuhano vino i kobasice, pa su svi koji su došli kod ''Frajtakove kleti'' uživali. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook