Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Novi kapelan PU krapinsko-zagorske uveden u službu

Održano svečano misno slavlje te uvođenje u službu novog kapelana PU krapinsko – zagorske don Branka Čaglja koji je dekretom Vojnog ordinarijata imenovan kapelanom Policijske kapelanije sv. Nikole biskupa


U zabočkoj župnoj crkvi Svete Jelene Križarice, danas je održano svečano misno slavlje te uvođenje u službu novog kapelana PU krapinsko – zagorske don Branka Čaglja koji je dekretom Vojnog ordinarijata imenovan kapelanom Policijske kapelanije sv. Nikole biskupa, sa svim pravima župnika, do opoziva.

Na početku okupljenima se obratio načelnik Darko Car koji je zahvalio p. Zrinku Nikoliću za njegovo djelovanje u PU krapinsko-zagorske županije i za trag dobrote, bliskosti i jednostavnosti te ljubavi za druge te poželio dobrodošlicu novom kapelanu.

Domaći župnik Marijan Culjak zahvalio je također Nikoliću na pomoći u župi i svećeničkom služenju a novom kapelanu don. Branku zaželio dobrodošlicu te ga ohrabrio poticajnim riječima da po svojoj službi i po svome poslanju bude lice Božje među vama i za župljane na čijem području će djelovati. Misnom slavlju uz načelnika prisustvovali su njegovi suradnici, policijski djelatnici i župljani župe sv. Jelene Križarice.

Branko Čagelj, podrijetlom je iz župe Bistrica kraj Uskoplja.

Uslijed ratnih događanja obitelj je 1993. godine njegova obitelj bila je prisiljena napustiti rodno mjesto. Najprije su se nastanili u Staroj Mokošici, potom Gružu i onda u Orašcu pokraj Dubrovnika. Srednju komercijalističko-ekonomsku školu smjer komercijalista završio je u Dubrovniku (tri godine) i posljednju godinu u Splitu. Nakon radnog iskustva odlučio se za svećeništvo. Filozofsko-teološki studij završio je na Filozofsko-teološkom Institutu Družbe Isusove u Zagrebu 2017. godine. Službe lektorata i akolitata primio je u Družbi Isusovoj čiji je član bio pet godina. Posljednje tri godine formacije boravio je u odgojnoj ustanovi kod karmelićana u Remetama u Zagrebu kao bogoslov Vojnog ordinarijata.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle. Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program