Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Na trgu u Zaboku danas se održava 'Mali gastro'. Morate ga posjetiti


U Zaboku se danas održava tradicionalni susret učenika ugostiteljsko-turističkih škola sjeverozapodne Hrvatske pod nazivom Mali Gastro.

Cilj je promocija strukovnog obrazovanja, kao i zanimanja koja su na tržištu sve traženija – kuhar i konobar te promovirati struku i važnost učenja kroz kreativan i inovativan pristup koji se temelji na radu i praksi.

 -Ovo je 19. Mali gastro. Bio bi 21. da nismo imali prekid zbog pandemije. Ovo je dokaz da mi dugi niz godina u našoj školi njegujemo drugačiji pristup, da nama nastava nisu samo učionice, već da smatramo kako učenici trebaju pokazati svoja znanja i vještine širem građanstvu i onim poslodavcima kojima je to namijenjeno – rekla je ravnateljica Srednje škole Zabok, Draženka Jurec.

I ovog puta Mali gastro organizira upravo Srednja škola Zabok, odnosno, Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, sa svojim partnerima, kod kojih ima starih i novih.

Naime, njihovom 'starom' partnerstvu sa srednjm ugostiteljskim školama iz Bjelovara, Varaždina i Preloga, s Ekonomskim fakultetom i Fakultetom za menadžment u turizmu iz Opatije te Biološkim tehnološkim centrom iz Ljubljane, kao i zagrebačkom, najvećom hrvatskom školom za ugostiteljstvo i turizam, ove se godine priključila i jedna nova škola iz susjedne Slovenije. - Riječ je o školi iz Bleda,  jednoj od najboljih viših škola za ugostiteljstvo i turizam u ovom dijelu Europe. Uz ovo što sada vidimo, a to je ono što su nam naši gosti spremili, bit će nastup učenika trećih razreda Osnovne škole 'Ksaver Šandor Gjalski' iz Zaboka. Doći će nam i autobusima učenici osmih razreda iz drugih škola naše županije, a, naravno, očekuje nas i tradicionalna utrka konobara – najavila je ravnateljica Jurec.

Ova zanimljiva manifestacija upravo je u tijeku, a trajat će danas do 15 sati.

.

.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook