Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Jubilarna 25. Smotra tamburaških orkestara i sastava KZŽ

Za Općinu Lobor i Krapinsko – zagorsku županiju od izrazite je važnosti njegovanje tradicije i kulture, kaže načelnica Ljubica Jembrih


U Loboru je u nedjelju, 19. rujna 2021. održana 25. Smotra tamburaških orkestara i sastava Krapinsko – zagorske županije, jedna od krucijalnih manifestacija za Općinu Lobor. Sukladno epidemiološkim mjerama, ovogodišnja jubilarna smotra dobila je novu lokaciju održavanja - prostor svetišta Majke Božje Gorske. Mnogo je truda uloženo kako bi se u ''novo normalnim'' vremenima prezentirao kontinuitet i bogatstvo rada udruga s područja Krapinsko – zagorske županije, a da su tradicija i kultura ovog podneblja od izrazite važnosti ne samo za Općinu Lobor, već i za cijelo Zagorje istaknula je i načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.

- Županijska smotra se već godinama organizira na području Općine Lobor u suradnji s našim Domom Lobor. Prošlu godinu zbog epidemioloških mjera smotra nažalost nije bila održana, a ovu godinu je zasjala u punom sjaju na novoj lokaciji gdje naš KUD Lobor ima svoj plato – rekla je načelnica Jembrih.

Načelnica Jembrih posebno je naglasila zadovoljstvo zbog nastavka i očuvanja ove važne manifestacije kojom se stavlja naglasak na bogat društveni život Općine Lobor. - Zahvaljujem svim našim tamburaškim sastavima i orkestrima koji bez obzira na pandemiju njeguju svoj rad i pokazuju ljubav prema kulturi ovog podneblja što daje prostor za razvijanje Općine Lobor kao središta kulturnih događanja Zagorja – rekla je načelnica Jembrih.

Smotri je nazočila i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek koja je uručila priznanja sudionicima i čestitala im uz riječi zahvale te istaknula kako je ljubav prema glazbi i tamburici pokretač mnogih manifestacija u Krapinsko – zagorskoj županiji. - Hvala svim sudionicima koji cijele godine marljivo rade na očuvanju tradicije i kulture koja uvelike oplemenjuje život općina i gradova Krapinsko – zagorske županije na različitim manifestacijama – rekla je zamjenica Petek, a tamburaškim sastavima i orkestrima zaželjela je puno uspjeha u daljnjem radu.

Na ovogodišnjoj Smotri predstavilo se sedam različitih tamburaških orkestara i sastava - TS Črni tomaši Lobor, TS KUD-a Belec, TS KUD-a Mihovljan, TS KUD-a Sveti Križ Začretje, TS KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica, TS KUD-a Horvatska i TS KUD-a Lobor, a selekcija će biti javno objavljenja na stranicama ZAKUD-a Krapinsko – zagorske županije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Prekinut je promet na državnoj cesti DC50 Otočac-Perušić zbog prometne nesreće kod mjesta Čovići. Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i m...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program