Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Jubilarna 25. Smotra tamburaških orkestara i sastava KZŽ

Za Općinu Lobor i Krapinsko – zagorsku županiju od izrazite je važnosti njegovanje tradicije i kulture, kaže načelnica Ljubica Jembrih


U Loboru je u nedjelju, 19. rujna 2021. održana 25. Smotra tamburaških orkestara i sastava Krapinsko – zagorske županije, jedna od krucijalnih manifestacija za Općinu Lobor. Sukladno epidemiološkim mjerama, ovogodišnja jubilarna smotra dobila je novu lokaciju održavanja - prostor svetišta Majke Božje Gorske. Mnogo je truda uloženo kako bi se u ''novo normalnim'' vremenima prezentirao kontinuitet i bogatstvo rada udruga s područja Krapinsko – zagorske županije, a da su tradicija i kultura ovog podneblja od izrazite važnosti ne samo za Općinu Lobor, već i za cijelo Zagorje istaknula je i načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih.

- Županijska smotra se već godinama organizira na području Općine Lobor u suradnji s našim Domom Lobor. Prošlu godinu zbog epidemioloških mjera smotra nažalost nije bila održana, a ovu godinu je zasjala u punom sjaju na novoj lokaciji gdje naš KUD Lobor ima svoj plato – rekla je načelnica Jembrih.

Načelnica Jembrih posebno je naglasila zadovoljstvo zbog nastavka i očuvanja ove važne manifestacije kojom se stavlja naglasak na bogat društveni život Općine Lobor. - Zahvaljujem svim našim tamburaškim sastavima i orkestrima koji bez obzira na pandemiju njeguju svoj rad i pokazuju ljubav prema kulturi ovog podneblja što daje prostor za razvijanje Općine Lobor kao središta kulturnih događanja Zagorja – rekla je načelnica Jembrih.

Smotri je nazočila i zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije Jasna Petek koja je uručila priznanja sudionicima i čestitala im uz riječi zahvale te istaknula kako je ljubav prema glazbi i tamburici pokretač mnogih manifestacija u Krapinsko – zagorskoj županiji. - Hvala svim sudionicima koji cijele godine marljivo rade na očuvanju tradicije i kulture koja uvelike oplemenjuje život općina i gradova Krapinsko – zagorske županije na različitim manifestacijama – rekla je zamjenica Petek, a tamburaškim sastavima i orkestrima zaželjela je puno uspjeha u daljnjem radu.

Na ovogodišnjoj Smotri predstavilo se sedam različitih tamburaških orkestara i sastava - TS Črni tomaši Lobor, TS KUD-a Belec, TS KUD-a Mihovljan, TS KUD-a Sveti Križ Začretje, TS KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica, TS KUD-a Horvatska i TS KUD-a Lobor, a selekcija će biti javno objavljenja na stranicama ZAKUD-a Krapinsko – zagorske županije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook