Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO I VIDEO] Vatrogasna vježba u Brestovcu Orehovičkom

DVD Brestovec Orehovički u subotu će proslaviti 80. obljetnicu


Nakon dvije godine pauze danas je održana vatrogasna taktičko pokazna vježba VZO Bedekovčina i to na području DVD Brestovec Orehovički, koje ove godine obilježava 80. obljetnicu. Sudjelovala su sva društva VZO Bedekovčina, uz slavljeničko i središnje društvo, to su i društva Kebel, Orehovica i Poznanovec.

Vježba je izvedena sa pretpostavkom požara na starom domu DVD Brestovec Orehovički, sudjelovalo je 40 vatrogasaca sa devet vatrogasnih vozila.

Predsjednik VZO Bedekovčina Željko Odak rekao je kako je vježba izvedena prema dogovoru. ''Pokazali smo svu tehniku koju imamo, a sva društva imaju dobru tehniku, ukupno šest navalnih vozila, autocisternu, veliko navalno vozilo i šest kombi vozila.'' rekao je Odak i dodao da su svi vatrogasci opremljeni osobnom i zaštitnom opremom, a tu je i oprema za spašavanje u prometnim nesrećama i u drugim situacijama. ''Opet smo pokazali da smo najjača i jedina operativna snaga civilne zaštite na području Općine, koja je spremna u kratkom vremenu, na zvuk vatrogasne sirene, izaći van i pružiti pomoć, kako od požara, tako i kod drugih elementarnih nepogoda u svakom dijelu naše općine.'' rekao je Odak i dodao da na području VZO Bedekovčina u ovoj godini dva društva slave obljetnice. Uz 80. obljetnicu DVD Brestovec Orehovički, koja će biti obilježena u subotu, središnje društvo DVD Bedekovčina u jesen će proslaviti 110. obljetnicu, uz nadu da će se postaviti tada i kamen temeljac za dogradnju i rekonstrukciju Vatrogasnog doma.

Tomica Gulija, predsjednik DVD Brestovec Orehovički je istaknuo zadovoljstvo sa vježbom. ''Vježba je bila odlična i najava je proslave 80. obljetnice našeg društva, koja će biti održana ove subote s početkom u 16 sati.'' – rekao je Gulija i dodao kako društvo trenutno broji 45 članova, od čega 12 operativaca.

Tomislav Novosel, zapovjednik VZO Bedekovčina, ujedno i zamjenik županijskog zapovjednika, rekao je kako je vježba bila zamišljena kao požar na satom i novom dijelu doma. ''Ugasili smo ga sa unutrašnjom i vanjskom navalom, uz spašavanje tri osobe, takva je bila pretpostavka i vježba je ocijenjena kao odlična.'' – rekao je Novosel podsjetivši da dvije godine nije bilo zajedničke vježbe na nivou općinske zajednice, ali su društva održavala svoje interne vježbe i ostala spremna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook