Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] I u mojoj školi živi Vukovar

OŠ Marija Bistrica 13. godinu zaredom kroz projekt obilježila Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje


I ove godine u OŠ Marija Bistrica obilježen je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara projektom ''I u mojoj školi živi Vukovar'', i to u četvrtak, dan prije Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Viši razredi nakon sata razrednog odjeljenja i razgledavanja izložbe u predvorju škole, u Dvorani Božjeg milosrđa u Svetištu MBB prisustvovali su predavanju gošće Ankice Mlinarić. Prije samog predavanja uvodne riječi izrekli su vjeroučiteljica Barbara Sipina, pokretačica projekta, koji se ove godine proveo po 13. puta, ravnatelj OŠ Marija Bistrica Dominik Karajić i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički. Ankica Mlinarić, viša savjetnica za vjeronauk pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, rođena je Vukovarka, u koji se kasnije i vratila živjeti, a bistričkim je osnovcima pričala o vlastitoj i sudbini Vukovara, o životu prije, za vrijeme i poslije rata.

Nakon predavanja svi učenici matične škole prisustvovali su misi za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje. Predstavnici razreda na oltar su položili bijele golubice. Nakon mise svi učenici matične škole formirali su kolonu na bistričkoj Kalvariji gdje je svaki učenik upalio lampion, a predstavnici svih razreda u Crkvi na otvorenom oko Marijinog kipa, formirali su krug, i na kraju odaslali u nebo balone crvene, bijele i plave boje.

Učenici i učitelji područnih škola (Laz, Selnica i Globočec) Dan sjećanja na Vukovar obilježili su u svojim mjestima prigodnom pripremom i paljenjem lampiona.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook