Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Grad obnovio dječje igralište, mališani oduševljeno isprobali sprave!


Oroslavski mališani od danas će moći uživati u igri na novootvorenom, uređenom i obnovljenom dječjem igralištu u Parku Milana Prpića.

Kad sam preuzeo kormilo Grada vidjeli smo da nam je infrastruktura za dječja igrališta katastrofalna i odlučili smo ići to mijenjati. Krenuli smo od ovog igrališta, što je bila investicija oko 400 tisuća kuna i danas sam jako sretan, jer mislim da iskrenu dječji osmjeh nemre ništa kupiti – rekao je gradonačelnik Viktor Šimunić prilikom otvorena ovog dječjeg igrališta.

Mališani iz dječjih vrtića 'Cvrkutić' i 'Šlapica' veselo su i uzbuđeno isprobali nove sprave, tobogane, ljuljačke i sve ono što ih veseli u igri.

Igralište se proteže na oko 1270 kvadrata, a napravljeno je po najnovijim standardima, rekao je projektant Tomislav Kolarić, te uz moderne sprave i antistres podloge ima uređene prilazne staze, mali trg i klupe te je ograđeno.

Grad je igralište obnovio uz pomoć sredstava dobivenih preko javnog poziva LAG – a Zaleni bregi. – Ovo je jedan od krasnih primjera kako se mogu iskoristiti sredstva preko natječaja LAG – a i čestitam gradonačelniku na ideji, ,lokacij, opremljenosti i kvaliteti prostora – rekao je predsjednik LAG – a Žarko Miholić, dodavši kako su kroz javne pozive LAG – a uređena brojna dječja igrališta po Zagorju, a takvih će natječaja biti i u novoj financijskoj omotnici.

Šimunić je najavio kako su u planu uređenja i drugih igrališta po gradu. – Spreman nam je projekt za uređenje igrališta u Parku Vranyczany, no obzirom da trenutačno cijene na tržištu divljaju, čekamo neku normalnu cijenu da započnemo s radovima – rekao je Šimunić, dodavši i kako se projektira dječje igralište u Andraševcu, aplicirat će se na natječaj za uređenje igrališta u DV Cvrkutić, a kupljene su i sprave za igralište u Slatini.

– Malo po malo, do kraja mandata imat ćemo većinu igrališta rekonstruiranih, obnovljenih i novih. Naš grad možda nema tablu Grad – prijatelj djece, ali dok sam ja tu, dal budem sve od sebe da budemo Grad za djecu – rekao je gradonačelnik.

Novo je igralište pohvalila i predsjednica oroslavskog Društva Naša djeca Petra Vuković, koja je istaknula kako je ovo jedna nova lokacija, koju će djeca, posebno sad s dolaskom lijepog vremena, moći koristiti za boravak na otvorenom, vježbanje motorike i svojih moždanih stanica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook