Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Blagdansko raspoloženje stiglo i u Bedekovčinu


Adventsko raspoloženje stiglo je ove subote i u Bedekovčinu. Na Bedekovčanskim jezerima posjetitelji su mogli uživati u božićnom sajmu koji su pripremile udruge, a nudili su se njihovi ručni radovi, koji su se mogli razgledati uz ugođaj božićnih pjesama.

Za najmlađe pripremljena je radionica nakon čega su zajedno s Djedom Božićnjakom okititi drvce, a mogli su uživati i u facepaintingu, odnosno druženju s LuxLucis. U programu otvorenja nastupio je Dječji vrtić Bedekovčina, MPZ Magdalenić Bedekovčina i KUD Bedekovčina.

U Staroj klijeti otvorena je izložba ‘Tradicijski Božić’ Udruge Našenina – Vezilje Bedekovčina, a održana je i likovna radionica za djecu i ukrašavanje božićnog drvca.


Đurđa Mohač, predsjednica Udruge Našenina, pojasnila je da su članice udruge Staru klijet uredile na tradicijski način.

– Tako se nekada slavio Božić. Prekriti stol, ispod njega slamica, kinč u kutu, sve kak je negda bile… Na stolu je kruh, svijeća, raspelo. Negda nije bilo bora, u kut se postavila grana i okitila se rožicama od papira i orasima. Djeca su jako znatiželjna, dopada im se slama pod stolom, to je njima novo iskustvo – rekla je Mohač.

Advent je otvorilo Dječje općinsko vijeće uz paljenje lampica, a zatim su posjetitelji mogli uživati u nastupu Bedekovčanskih mažoretkinja i glazbenom programu.


Načelnik Bedekovčine Darko Ban zadovoljan je brojem posjetitelja. – Ovo je drugi Advent u Bedekovčini. Prošle godine krenuli smo s tim aktivnostima, mještani su to dobro pihvatili pa smo ove godine nastavili s još jačim aktivnostima, kojih će biti kroz cijeli mjesec, za svakog ponešto, od 3 do 103 godine. Puno igraonica, radionica za djecu, kićenje bora, disko za djecu, pisma Djedu Mrazu, puno zabave, muzike, druženja u Bedekovčini, dobar program i ugostiteljska ponuda. Vjerujem da će svatko naći nešto za sebe i da ćemo moći provesti lijepe i ugodne trenutke ovih blagdana na Bedekovčanskim jezerima – rekao je načelnik Ban.


Stjepan Jaković, predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata u Bedekovčini, dodao je da Udruga na Adventu djeluje humanitarno, odnosno priprema kobase za simboličnu cijenu, a sva prikupljena sredstva Općina će usmjeriti za potrebite mještane kako bi im uljepšali blagdane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kompletan program Adventa u Bedekovčini pogledate u nastavku:

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook