Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Akcija 'Promet nije šala ni opasnost mala' održana u DV 'Pušlek' u Mariji Bistrici


Odbor za sigurnost u prometu Krapinsko-zagorske županije organizirao je još jednu preventivno-edukativnu akciju 'Promet nije šala ni opasnost mala', koja je u petak održana u DV 'Pušlek' u Mariji Bistrici.

Cilj akcije je podizanje svijesti kod najugroženijih sudionika u prometu, kod djece predškolske dobi o opasnostima koje postoje u prometu, te kroz igru i natjecanje educirati djecu o važnosti sigurnog kretanja u prometu.

U akciji su sudjelovala djeca iz 28 vrtića iz KZŽ-e.

Nakon okupljanja dobrodošlicu je uputila ravnateljica DV 'Pušlek' Jadranka Pezić, a akciju je predstavila Sanja Mihovilić, pročelnica Uspravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastruktura KZŽ, unutar kojeg i djeluje Odbor za sigurnost u prometu, čiji je predsjednik Gordan Tramišak također nazočio ovoj akciji.

Pročelnica Mihovilić djecu i odrasle sudionike akcije je pozdravila i ispred župana Željka Kolara, napomenuvši kako županija financijski stoji iza ovog projekta. Poželjela je ugodan boravak, druženje i izrazila želju da će što više naučiti o prometu kroz kviz, upoznati nove prijatelje i roditeljima prenijeti dojmove o ovoj važnoj akciji.

Djecu, odgajateljice i prisutne ravnateljice vrtića pozdravio je i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, koji je i sam djecu savjetovao da budu oprezni u prometu i poželimo im ugodan boravak u Mariji Bistrici.

Nakon uvodnih govora dvoje pjesmice otpjevala su djeca DV 'Pušlek' iz skupine 'Suncokreti'.

Radni i važniji dio akcije počeo je kvizom o prometu, koji je vodila odgajateljica Klara iz domaćeg dječjeg vrtića.

Djeca su odgovarala na tridesetak pitanja, na način da su podizala slovo koje je označavalo jedan točan od tri ponuđena odgovora, pa su se zabavila i pritom naučila korisne informacije o prometu.

Akcija je potom nastavljena na vanjskom prostoru, gdje su organizirane poučne igre sa prometnom tematikom, a na pripremljenom poligonu djeca su se okušala i u vožnji biciklom ili romobilom, uz upoznavanje pravila ponašanja u prometu, a sve uz budno oko odgajateljica Mire, Kristine, Klare, Ivone i Lucije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook