Prethodni članak
Sljedeći članak

Florian Šalec bit će suvozač Dariu Šamecu u idućoj rally sezoni

Napokon se povezale dvije najpoznatije zagorske automobilističke obitelji


Često nam se prave stvari „šetaju“ pred nosom, a mi ih često i ne primjećujemo. Nakon Gorana Šamsa najbolji zagorski rally vozač, Dario Šamec, dugo je tražio novog suvozača, koji bi mu po svemu odgovarao. Nakon Vedrana Đukića i Kristiana Ozimca, napokon je došao do Floriana Šameca, koji kao suvozač Luke Latinovića, već ima naslov viceprvaka Hrvatske. Florian je inače sin nekog poznatog „brdaša“, Ivana Šaleca, koji je sa svojim Suzukijem tri puta pokorio Hrvatsku i osvojio zlatnu kacigu, a osvajač zlatne kacige je i Dario Šamec. Svi vjeruju u ovaj novi zagorski dvojac i vrlo su zadovoljni što su se ova dva vozača spojila.

- Kako se moj kolega Luka Latinović zaposlio i neće moći više voziti rally, otac i ja došli smo na ideju da porazgovaramo s Dariom o ideji da mu budem suvozač. Nekako istovremeno na tu su ideju došli Dario i njegov otac i nije nam trebalo dugo da se dogovorimo. Mislim da ćemo biti ozbiljna kombinacija i da ćemo iduće sezone napasti prvo mjesto – zadovoljan je i optimističan Florian Šalec.

- Drago mi je da će Florian biti moj suvozač. Iza njega je trogodišnje iskustvo i u potpunosti se mogu osloniti na njega. Dobro se poznajemo i slažemo i siguran sam da možemo napraviti nešto veliko. Imamo konkurentan auto, još samo da skupimo 2.400 eura za nove gume i nadam se da ćemo pokoriti klasu III – otkriva nam Šamec.

Prva rally akcija ovog dvojca biti će otvaranje nove sezone u Kumrovcu iduće godine. No prva akcija čeka ih već ovog vikenda kada će nastupiti na brdskoj utrci u Buzetu, koja se boduje za Europsko prvenstvo. Konkurencija će biti strašna. Dario će voziti svoj Peugeot 206, kao svojevrsni test za iduću sezonu, dok će Florian nastupiti u Škoda Octaviji. Za svoje nastupe u Buzetu, spomenuti se dvojac zahvaljuje na potpori Gradu Oroslavju i gradonačelniku Emilu Gredičaku. Obojica su već pobjeđivali na brdu, pa puni optimizma putuju put Buzeta, gdje će konkurenciji biti strašna. Nastupit će čak 250 vozača iz 17 europskih zemalja. Bit će to dobra promocija za AK Zagorje Oroslavje.

Šamec će se okušati i u krugu s Peugeotom 406 V6, a postoji mogućnost da i Florian sa svojom Škodom odradi koju utrku na krugu. Sve u svemu ovaj će dvojac biti nerazdvojan na utrkama i kad voze pojedinačno, no najviše od njih očekujemo u rallyu, kraljevskoj automobilističkoj disciplini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook