Prethodni članak
Sljedeći članak

Ferek – Jambrek: Kao Stožer bili smo jedna ekipa, učili smo, a zahvale prvenstveno idu zdravstvenom osoblju

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek obratio se posljednji put kao načelnik Stožera


Na počeku konferencije za medije Stožera civilne zaštite KZŽ, župan Željko Kolar zajvalio je svom dosadašnjem zamjeniku i načelniku Stožera Anđelku Fereku – Jambreku, koji od jučer više nije na čelu Stožera. – Njegovu će ulogu preuzeti Jasna Petek, a s obzirom da sam počeo službeno svoj treći mandat, u roku 30 dana imenovat ću novi Stožer. Hvala Anđelu za ovih 8 godina suradnje i provedbe zajedničkih projekata bitnih za razvoj Krapinsko – zagorske županije. O njegovoj ulozi kao načelnika Stožera u pandemiji u ovih godinu i 3 mjeseca ne treba puno govoriti, bio je naše zaštitno lice, i zato će se na ovoj presici zadnji puta obratiti u toj funkciji – rekao je Kolar.

Anđelko Ferek Jambrek izvijestio je da u našoj županiji i dalje nema žarišta i da se virus širi horizontalno. - Na 100 tisuća stanovnika imamo 110 oboljelih, 163 ih je bilo prošli petak, a petak prije 188. No, broj hospitaliziranih ne pada tim tempom kao broj pozitivnih. Prije dva tjedna 64 osobe su bile na bolničkom liječenju, prošli petak 57, danas 32. I dalje se treba približavati mjera iako Vlada napglašava da će prema broju pada pozitivnih popustiti neke mjere, no mjera se treba pridržavati, ako nam broj pozitivnih padne sada, nakon 10 dana ćemo imati tek manji broj hosiptaliziranih – rekao je Ferek – Jambrek. Zahvalio je na podršci svim kolegama. – Mislim da Stožer treba prvenstveno zahvaliti zdravstvenom osoblju, mi smo bili samo podrška, a glavni dio posla su odradili zdravstveni djelatnici. Njima zahvaljujem, kao i svim članovima Stožera. Odlučivali smo svi, u suradnji, dogovoru, surađivali s epidmiolozima, policijom, graničnim inspektorima, napravili smo profesionalni posao. Bili smo jedna ekipa, učili smo i samo za poželjeti mogu kolegici Jasni da se nikad više ovako nešto ne dogodi, epidemije nije bilo stotinjak godina. ne ponovilo se – rekao je Ferek – Jambrek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook