Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo tko je 'novi' predsjednik najvećeg LAG-a u Hrvatskoj

Izborna skupština LAG-a ''Zeleni bregi''


Izbornom Skupštinom LAG-a ''Zeleni bregi'', održanom u Mariji Bistrici jednoglasno od strane članova Skupštine javnog, gospodarskog i civilnog sektora koji dolaze iz Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije na novi mandat u trajanju od četiri godine izabran je Žarko Miholić, dosadašnji predsjednik ovog LAG-a. Za Zamjenike predsjednika jednoglasno su izabrani Zoran Gregurović i Darko Ban. Također jednoglasno je izabrano i 17 članova Upravnog odbora te pet članova Nadzornog odbora.

LAG ''Zeleni bregi'' je najveći LAG u Hrvatskoj te po svim dosadašnjim postignutim rezultatima verificiranim od strane Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja svrstan među tri najuspješnija LAG-a u RH od njih 56.

Do sada uz sredstva ostvarenih po novoj LRS na Natječaju Ministarstva LAG je ukupno osvojio preko 5 milijuna eura te podijelio 140 projekata na svom području koje ima oko 108 000 stanovnika. 18 gradova i općina sa područja Krapinsko-zagorske županije te četiri sa područja Zagrebačke županije čine uspješnost rada ovog LAG-a. Podijeljeno je 100 projekata kroz mjeru 6.3.1., odnosno oko 25 eura po stanovniku u dijelu poljoprivrede.

Pet uposlenika, pet ureda te pet izdvojenih ureda daju priliku svima koji iskazuju interes za Fondove na pravovremenu informaciju. Priprema za nove natječaje po riječima predsjednika Miholića  krenuti će u mjesecu travnju ove godine.

Na kraju sjednice prisutnima se obratio i Josip Milički, načelnik Općine Marija Bistrica i član Upravnog odbora LAG-a i zaželio svima uspješan rad u narednom periodu LRS 2023.-2027. te kao domaćin zaželio svima da i dalje budu uspješni i na razini međusobne suradnje kao što je to bilo i u dosadašnjem mandatu kao primjer mnogima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook