Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo kakvo će vrijeme biti kroz narednih sedam dana

Naš prognostičar Kristijan Božarov donosi vremensku prognozu


U prvoj polovici prošlog tjedna imali smo suhe dane s dosta sunca i ugodne topline. Međutim, u njegovoj drugoj polovici stigla je nova promjena vremena, glavninom u petak kad je bilo kiše uz pad temperature. U subotu je opet bilo povoljnije, ali nije trebalo dugo čekati na nove pljuskove. U ovom tjednu očekuje nas promjenjivo vrijeme. Gotovo svaki dan je moguća kiša ili pljusak, možda čak i grmljavina. Ipak, bit će i kraćih sunčanih razdoblja. Do srijede ugodno, a u drugom dijelu tjedna će umjereno zahladiti. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

Utorak bi nam trebao donijeti kombinaciju oblaka i kraćih sunčanih razdoblja. Moguć je pokoji pljusak. U nekim dijelovima naše županije možda utorak prođe i sasvim suho. Temperatura zraka ostaje ugodna pa bi u popodnevnim satima mogla narasti na toplih 17 ili 18 Celzijevih stupnjeva. Puhat će lagani sjeveroistočni vjetar.

U srijedu opet nestabilnije. Povremeno više oblaka, a postoji i velika mogućnost za mjestimičnu kišu ili lokalne pljuskove s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, samo uz pljuskove može prolazno pojačati. Jutarnja temperatura bez promjene, a dnevna će se možda malo sniziti, osobito u slučaju pljuska.

U četvrtak bi se preko nas trebala premještati hladna fronta. Očekujemo oblačnije i malo hladnije vrijeme. Povremeno može biti kiše, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, a temperatura zraka će se sniziti za nekoliko stupnjeva u odnosu na srijedu popodne, bit će između 7 i 11 Celzijevih stupnjeva.

Ni u petak neće biti baš lijepo. I dalje puno oblaka, ponegdje još malo kiše, ali tijekom dana možda bude i nekakvih kraćih sunčanih razdoblja. Ostat će relativno svježe.

Za subotu i nedjelju možemo najaviti djelomično sunčano i relativno svježe, ali nestabilno vrijeme pa nije isključena pojava malo kiše ili kraćeg pljuska lokalnog karaktera. I dalje se čini da nije riječ o obilnoj kiši, bit će i dužih suhih perioda. Temperatura zraka ujutro od 1 do 6, a danju će biti svježe s temperaturom između 10 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Početkom sljedećeg tjedna bi trebalo malo zatopliti, ali se i dalje ne može sasvim isključiti mogućnost za pokoji pljusak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook