Prethodni članak
Sljedeći članak

Uz Dan sjećanja: Za sve građane besplatna kino projekcija filma "Šesti autobus"


Danas, s početkom u 17 sati, ispred Gradske vijećnice, u organizaciji Grada Varaždina i Varaždinske županije te u suradnji s udrugama branitelja Domovinskog rata, obilježit će se Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije Ljubica Božić obratit će se prisutnima prigodnim govorima, a molitvu za žrtve Vukovara i Škabrnje povest će velečasni Stjepan Najman.

Također, u petak, 18. studenoga 2022. godine, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Varaždinske županije, u suradnji s Gradom Varaždinom, paljenjem svijeća i svetom misom obilježit će žrtvu Vukovara prema rasporedu:

17 sati – okupljanje branitelja-sudionika na raskrižju Bombellesova cesta – Vukovarska ulica te paljenjem svijeća Vukovarskom ulicom

18 sati – sveta misa zadušnica za sve poginule u Domovinskom ratu u župnoj crkvi Svetog Josipa na Banfici.

U obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje uključuje se i Pučko otvoreno učilište Varaždin koje u Kinu Gaj organizira za sve građane besplatnu projekciju filma „Šesti autobus“, u subotu, 19. studenog 2022. godine u 18 sati.

I ove će godine izaslanstvo Grada Varaždina i Varaždinske županije odati počast poginulim i nestalim braniteljima u Vukovaru, ali i u Škabrnji. Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u četvrtak 17. studenoga 2022. godine odat će počast poginulim braniteljima u Škabrnji. Predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan i gradski vijećnik Damir Laljek će zajedno s predsjednikom Županijske skupštine Josipom Križanićem i zamjenicom župana Silvijom Zagorec, a u pratnji Varaždinske građanske garde i Husarske garde Varaždinske županije položiti vijence i zapaliti svijeće u petak, 18. studenoga 2022. godine na Trpinjskoj cesti i kod Borovo Commercea u Vukovaru.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook